Spring naar inhoud

5 dingen die je nog niet wist over GR5

GR5

5 dingen die je nog niet wist over GR5

#1

Om zijn rol als amateurbokser Michiel geloofwaardig neer te zetten, ging acteur Boris Van Severen op voorhand op bokstraining.

#2

De reeks werd chronologisch en bijna volledig op locatie gefilmd. De productiekaravaan deed daarbij een aantal cruciale locaties aan langs de GR5, van Hoek van Holland (tegen Rotterdam), door Vlaanderen, Wallonië, de Ardennen, Lotharingen, de Vogezen, de Jura tot aan het meer van Genève. Daarna ging het via de Alpen naar de Mercantour in het zuiden van Frankrijk tot aan de Middellandse Zee in Nice.

#3

De regie was in handen van Jan Matthys, die na jaren van internationaal werk voor onder meer BBC (Baptiste, Our Girl, Shetland) en Netflix (The Last Kingdom) terugkeert naar Vlaanderen, waar hij eerder bejubelde reeksen maakte als In Vlaamse velden, Quiz me quick, De smaak van De Keyser en Katarakt.

#4

Violet Braeckman en Boris Van Severen zag je al eens samen aan het werk in een serie. In Salamander speelde Violet de dochter van inspecteur Gerardi, Sofie. Boris nam in het tweede seizoen de rol van Jamie, haar vriendje, voor zijn rekening.

#5

Onderweg langs de GR5 deelt documentairemaker Michiel exclusieve achter de schermen beelden op Instagram. Volg de personages en hun tocht op de voet via @looking.for.lisa.

geschreven op 26 maart 2020
VRTNU VRTNU VRTNU