Spring naar inhoud

Gevoel voor tumor in première: een gesprek met de cast

Vanaf zondag 18 maart kan je acht weken lang genieten van de tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor.

Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Maarten Nulens (bekend van Beau Séjour) speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter zijn te zien in deze hartverwarmende reeks. Wij hadden een gesprek met enkele van hen.

 Leander Verdievel, Mathias Claeys en Tom Goris

Het verhaal is bedacht door Leander Verdievel, Mathias Claeys (Eigen kweek, Dubbel leven) en Tom Goris (Witse, De Ridder). De ervaringen van Leander, die kankerpatiënt is geweest, en de moedige getuigenissen van twaalf (ex-)kankerpatiënten vormen de inspiratiebron voor deze reeks. Aan het einde van elke aflevering van Gevoel voor tumor delen deze getuigen kort hun verhaal.

Gevoel voor tumor is een coproductie van Eén en Sylvester, in samenwerking met Kom op tegen Kanker.

Gevoel voor tumor: vanaf 18 maart elke zondagavond om 21.30 uur op Eén.

geschreven op 10 maart 2018
VRTNU VRTNU VRTNU