Spring naar inhoud

15 weetjes over de vierde aflevering

Aflevering 4 bleek weer een bron van leuke weetjes achter de schermen! Wij verzamelden ze voor jou.

1. De productie van Gevoel voor tumor nam een loopje met de realiteit, want in de Overpoort mag je eigenlijk niet parkeren.

Bovendien is het momenteel ook een eenrichtingsstraat. ( Tussen bepaalde uren mag wel er geladen en gelost worden.)

2. De scene waarin Tristan Hanne achtervolgt is natuurlijk gefilmd in rijdende wagens. En laat rijshots nu echt niet het ding zijn van regisseur Tom Goris.

Hij wordt er altijd zeeziek van en bij deze scene was het helemaal prijs.

Reken daar nog eens bij dat het meer dan 30 graden was buiten en dat de airco niet op mag staan voor de klank, hij constant moest kijken naar een schokkende monitor op z’n schoot –waar beelden van een bewegende camera op te zien waren- én dat Maarten een nogal vlotte rijstijl heeft, en je krijgt dit resultaat:

Een grauwe regisseur vindt Joke Sieben, de Leading Lady en 1e regie-assistente, altijd hilarisch. Het is niet de eerste keer dat ze dat met Tom meemaakt!

3. Actrice Marthe Schneider, die Hanne speelt, heeft speciaal voor de opnames van Gevoel voor tumor haar rijbewijs gehaald.

4. De foto’s van Driss Benami zijn de originele werken van de overleden Belgische kunstfotograaf Marc Lagrange. Dankzij zijn zonen konden ze gebruikt worden in de reeks.

5. Wist je dat Vic De Wachter nog nooit Rummikub gespeeld had? De linkerhand van regisseur Tom Goris aka script/ regie-assistente Wenda Giampiccolo en setdresser Daniël De Maeyer hebben hem volledig ingewijd in de de kunsten van het spel!

6. Er werd inderdaad ook een camera in de draaiende wasmachine van Dirk bevestigd. Het werd een half uur slow tv en dan fast tv toen hij begon te zwieren op 1500 toeren. Maar hij was proper!

7. Het nummer dat de gladiators zingen als Tristan de deur opendoet is de Ireland rugby song.

8. Myriam die koffie drinkt met Driss, dat is echt een inside joke van de productie. Regisseur Tom Goris vond die locatie zo leuk omdat ze dan beiden voor een tegelmuur van bruine en blanke tegeltjes zouden zitten.

9. Wist je dat de scene waarin Hanne het haar van Tristan afscheert diegene was waarmee acteurs Maarten en Marthe auditie deden? Het was zo overtuigend dat de keuze voor de rollen van Tristan en Hanne snel gemaakt was!

10. Voor maker Leander Verdievel is deze scene veruit de meest persoonlijke en realistische. Het is echt wat Karen, toen zijn lief en nu zijn vrouw, deed bij hem. Een zeer puur, teder en tegelijk hard moment.

12. Alles werd met meerdere camera’s tegelijk gefilmd omdat Maarten zijn haar inderdaad echt werd afgeschoren door Marthe.

13. Gelukkig waren er enkele moedige vrijwilligers op de set. Marthe mocht op hun haar oefenen met scheren en tegelijkertijd werden de camera- en lichttesten toegepast.

14. De gladiators! Wow, wat een helden zijn dat. Gewoon allemaal hun haar afgeschoren voor die ene scene.

15. Het moment is geïnspireerd op een verhaal van Shaun Crombez, wiens vrienden dat ook voor hem hadden gedaan. Als je dat ziet , zei hij, dat gaat naar je hart, dat is vriendschap, dat is liefde.

geschreven op 08 april 2018
VRTNU VRTNU VRTNU