Spring naar inhoud

10 weetjes over de tweede aflevering

Ook tijdens de opnames van de tweede aflevering verzamelden we heel wat leuke weetjes. Zo krijg jij een exclusieve blik achter de schermen van deze reeks!

1. Hoe vertel je iemand dat je kanker hebt? In de gesprekken met de ambassadeurs kwam vaak dezelfde vergelijking naar voor: "Ge voelt u als een bommenwerper en als de bom gelost is, kan je alleen maar kijken naar de ravage die je hebt aangericht.".

Daarom werd beslist om op basis van die vergelijking de openingssequentie van aflevering 2 uit te schrijven.

2. De vooronderzoeken in de reeks zijn diegene die bedenker Leander heeft ondergaan toen hij het verdict 'kanker' kreeg: bloed nemen, PET scan, biopsie, puncties…

3. Het stamcafé van Tristan en Vince is het echte stamcafé van de studentenclub geneeskunde in Gent.

4. Voor de opnames moest Maarten, de acteur die Tristan speelt, echt een bestralingsmasker laten maken op zijn gezicht. Hij vond dit toch maar een akelige ervaring.

5. Helaas ontstaan er inderdaad snel indianenverhalen. Ook maker Leander kreeg een week na zijn diagnose telefoon van iemand die vroeg of het waar was dat hij nog maar een maand te leven had.

6. Volgens regisseur Tom Goris is rugby de sport met de mooiste fair play die hij kent. Na elke match, hoe hard die ook geweest is, vormen de 2 ploegen een erehaag en danken ze de tegenstanders. Dan wordt er samen een pint gedronken.

Er is dus een duidelijke scheiding tussen de vechtlust op het veld en de vriendschap naast het veld.

7. Na de ijskoude opnames van de 'regenmatch', vormden de acteurs en figuranten plots een erehaag en zijn ze allemaal op hun buik door de modder gegleden.

Volgens regisseur Tom Goris was het heel grappig om een hoop volwassen mannen door de modder te zien glijden. Na de opnames zijn er ook heel wat 'spiergellekes' gesmeerd en energy bars verorberd.

8. Wist je trouwens dat de regen tijdens deze scene met een speciaal regensysteem werd gemaakt?

9. De figuratieregisseur en ook de man achter de choreografie van alle rugbyscenes is Kenn Crombez. Regisseur Tom Goris leerde hem kennen in de ziekenhuiskamer van zijn broer, ambassadeur Shaun Crombez.

Na dat aangrijpende interview met Shaun, nu bijna 3 jaar geleden, ging Kenn naar Tom toe en vroeg hij hem hoe hij als pas afgestudeerde filmmaker werk kon vinden. Er was toen nog geen definitieve bevestiging dat Gevoel voor tumor effectief gemaakt zou worden, maar Tom beloofde hem dat àls dat gebeurde, hij Kenn zeker zou contacteren.

Tom Goris: "Nadien bekeken ben ik zo blij dat ik die belofte heb kunnen nakomen, want een betere figuratieregisseur had ik me niet kunnen wensen! Zowel creatief als menselijk is Kenn een echt toptalent.

Kenn

10. Naast de getuigenissen van de ambassadeurs aan het einde van elke aflevering, zijn er ook extra getuigenissen over allerlei relevante thema's. Je kan ze allemaal terugvinden op de jongerenwebsite van Kom op tegen kanker.

geschreven op 25 maart 2018
VRTNU VRTNU VRTNU