Spring naar inhoud

We moeten eens praten

Gemaakt in 2020

We moeten eens praten

Vanaf 4 januari om 21.25 of via VRT NU

We moeten eens praten is een vierdelige relatiekomedie over een koppel dat in volle crisis zit. En een koppel in crisis, die moeten vooral eens praten met elkaar. Els (Clara Cleymans) heeft net al haar moed bijeengeraapt om het gesprek aan te gaan met Alex (Rik Verheye) wanneer ze onderbroken wordt door een belangrijk journaal: door een ontsnapte gifwolk mag niemand nog het huis verlaten. Helaas heeft ze net wel al bekend dat ze iemand anders heeft leren kennen. Wat nu?

Wie?

We moeten eens praten is een snedige minireeks over liefde en kwetsbaarheid. Het idee is van Joost Vandecasteele, die ook het scenario voor zijn rekening nam. De reeks werd geregisseerd door Jeroen Dumoulein en is een productie van De Mensen. De hoofdrollen Alex en Els worden vertolkt door Rik Verheye en Clara Cleymans.

Waarom kijken?

We moeten eens praten is echt iets voor jou als je

  • fan bent van Vlaamse fictie
  • geniet van oprechte, grappige, snedige dialogen
  • houdt van herkenbare situaties
  • een relatie in al haar facetten wil zien
  • een eenvoudige en tegelijk allesomvattende setting geniaal vindt
  • Clara Cleymans en Rik Verheye graag bezig ziet
  • een man 500 frituursnacks wil zien klaarmaken

Al vanaf de allereerste repetitie was het duidelijk dat Rik en Clara een uitstekende chemie hebben op het scherm. Dat kan je niet regisseren, dat kan je alleen maar cadeau krijgen als televisiemaker. Na een tijdje was ik niet meer Rik en Clara aan het regisseren, maar gewoon Alex en Els aan het filmen. Heel fijn.

Jeroen Dumoulein (regisseur)

Net omwille van de beperkingen - één flat, twee acteurs - wilde ik Els en Alex grootse emoties schenken. Hen laten lachen en huilen in één zin. Ik noem dat geloofwaardig overdrijven. Nog nooit is een relatiecrisis zo mooi, ontroerend en grappig gespeeld op de Vlaamse tv. Ik ben Rik en Clara heel dankbaar.

Joost Vandecasteele (bedenker en scenarist)

We moeten eens praten is één van de vier Vlaamse mini-fictiereeksen die in januari op Eén te zien zijn. Fictie van eigen bodem, gemaakt door oude getrouwen en nieuwkomers. Fictie die steun geeft aan een sector die een duwtje in de rug kan gebruiken in een weinig evident jaar. We moeten eens praten werd gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg. De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

We moeten eens praten, maandag 4 januari tot en met donderdag 7 januari, dagelijks om 21u25.

geschreven op 02 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU