Spring naar inhoud

LEEF

Gemaakt in 2020

LEEF

vanaf maandag 11 januari om 21u25 of op VRT NU

De vierdelige komische dramareeks LEEF draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die als schoonheidsspecialiste werkt in het funerarium van Vincent (Michaël Pas). Ze vraagt zich vaak af of er minder leven zit in haar dan in haar 'klanten', en droomt van een eigen beautysalon. Helaas is Anja ook een gigantische uitsteller en blijft ze haar ambities op de lange baan schuiven. Gelukkig wordt ze zo nu en dan wel aangemoedigd door haar huidige cliënteel.

Wie?

LEEF is een komische minireeks en telt vier afleveringen. De serie werd bedacht door Leen Vandereyken, die samen met Lenny Van Wesemael de scenario’s schreef. Aanvankelijk kwam de regie van de vier afleveringen in handen van Lenny Van Wesemael, maar na het draaien van de eerste twee moest zij de regie van de overige overdragen aan Anthony Schatteman, nadat haar moeder onverwacht overleed. Anthony kon de al gezette toon van de reeks voortzetten. Lenny heeft wel de montage van de eerste twee afleveringen afgewerkt.

LEEF is een productie van Polar Bear. De hoofdrollen worden vertolkt door Michaël Pas en Joke Emmers. Onder andere Ikram Aouad, Lukas Van den Eynde, Alice Reijs, An Miller en Lize Feryn maken ook hun opwachting.

Waarom kijken?

LEEF staat jou op het lijf geschreven als je

  • niet genoeg krijgt van fantastische fictie
  • houdt van reeksen met een schitterende Vlaamse cast
  • graag verrast wordt door originele verhaallijnen
  • Lukas Van den Eynde een glamoureuze dansroutine wil zien uitvoeren
  • geïnspireerd wil worden om er voluit voor te gaan

Opgelet: Wij zijn niet verantwoordelijk voor na het zien van deze reeks af en toe in musical te willen uitbarsten.

Op heel korte tijd hebben we ongelooflijk veel verwezenlijkt. De chemie tussen Joke en Michaël was super en ook de jonge ploeg was heel gemotiveerd, wat je voelt in het eindresultaat.

Regisseur Lenny van Wesemael

LEEF is één van de vier Vlaamse mini-fictiereeksen die in januari op Eén te zien zijn. Fictie van eigen bodem, gemaakt door oude getrouwen en nieuwkomers. Fictie die steun geeft aan een sector die een duwtje in de rug kan gebruiken in een weinig evident jaar. LEEF werd gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg. De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

LEEF, maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari, dagelijks om 21u25.

geschreven op 08 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU