Spring naar inhoud

De Shaq

Gemaakt in 2020

DE SHAQ

VANAF MAANDAG 25 JANUARI OM 21U25 OF OP VRT NU

De Shaq is een vierdelige comedy- en murder mystery-reeks waarin personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke plaats delict. Maar dat is buiten Marnix gerekend…

Wie?

De Shaq is een verrassende minireeks geschreven door Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke schitteren in de hoofdrollen.

Inès Eshun en Anthony Nti namen de regie voor hun rekening. De Shaq is een productie van Caviar.

Waarom kijken?

Je zal houden van De Shaq als je

  • fan bent van Vlaamse fictie
  • je wil laten verrassen door originele verhalen
  • graag jong talent aan het werk ziet
  • de start van iets nieuws niet wil missen

De Shaq speelt op ludieke wijze met thema's als racisme en privilege, en toont personages en ervaringen die wij voorheen nog niet hebben gezien op de Vlaamse televisie.

Regisseurs Inès Eshun & Anthony Nti

De Shaq is één van de vier Vlaamse mini-fictiereeksen die in januari op Eén te zien zijn. Fictie van eigen bodem, gemaakt door oude getrouwen en nieuwkomers. Fictie die steun geeft aan een sector die een duwtje in de rug kan gebruiken in een weinig evident jaar. De Shaq werd gemaakt in 2020, in vanzelfsprekend uitdagende tijden. Dankzij het talent in de Vlaamse productiesector werd crisis omgezet in creativiteit, met vier verrassende Eén-reeksen tot gevolg. De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De Shaq, maandag 25 januari tot en met donderdag 28 januari, dagelijks om 21u25.

geschreven op 21 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU