Spring naar inhoud

First dates

Maandag en donderdag 21.25

Romantiek en de zoektocht naar de ware liefde

Vlaanderen krijgt eindelijk z'n eigen versie van First dates. De reeks helpt vrijgezellen in hun zoektocht naar de ware liefde. Tijdens een romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en vertellen ze over de ervaringen in hun leven.

Op donderdag 5 maart opent Eén het First dates-restaurant met heel wat romantiek op het menu. Uit de bijna 5.000 online inschrijvingen werden een aantal matches zorgvuldig gekoppeld.

Van de zenuwen bij het aperitief over de lachjes en grapjes bij het hoofdgerecht, tot hopelijk de vonk bij het nagerecht: First dates laat je proeven van de emoties, spanning en kriebels tijdens een eerste afspraakje.

Al snel blijkt dat een eerste indruk niet altijd het hele verhaal vertelt. Het personeel leeft mee en bedient de gasten met liefde: gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen staan de vrijgezellen bij met goede raad en bieden een luisterend oor.

De tortelduifjes in spe laten voor en na de date in hun hart kijken: wat zoeken ze in de liefde en sloeg de vonk over? Hoe hebben zij de liefde al ervaren en wat heeft het leven hen geleerd? Na hun First date beslissen de vrijgezellen of ze elkaar nog opnieuw willen ontmoeten. Schiet Cupido raak… of mist hij zijn doel?

De restaurantstaf

De (toekomstige) koppels in First dates worden ontvangen en bediend door een vaste restaurantstaf: gastheer Patrick, barman Bram en serveuses Leena en Katelen. Zij zijn geen acteurs maar echte professionals met een passie voor horeca. Voor het programma hadden ze elkaar nog nooit ontmoet, maar na enkele repetities, een etentje samen en de opnames van First dates zijn ze vier goede vrienden geworden. Je leert hen doorheen de reeks beter kennen.

Patrick
Patrick (52)

Patrick is al zeventien jaar gelukkig getrouwd en heeft twee puberende kinderen. Op zijn vijftiende begon hij als assistent-kelner te werken in de horeca. Nu heeft hij al twee jaar zijn eigen zaak in Ekeren. Patrick is een levenskunstenaar. Hij houdt van humor en de liefde. Het leukste aan zijn job is het rechtstreekse contact met zijn klanten. Een goede relatie is voor hem een partner hebben die ook je beste vriend(in) is. Iemand waar je niet enkel passie mee deelt maar ook de leuke dingen die je samen kan doen.

Bram
Bram (31)

Als jobstudent ontdekte Bram op zijn zestiende de wereld van de horeca. Amper drie jaar later baatte hij samen met zijn vader een cultureel centrum uit. Na het verlaten van het ouderlijk huis opende hij een broodjeszaak. Na vijf jaar verkocht hij de zaak en vertrok hij samen met zijn verloofde op wereldreis. Bram is nu nog steeds actief in de Antwerpse horeca.

Katelen
Katelen (29)

Katelen werd in Mexico geboren. Ze was 5 jaar oud toen ze samen met haar Mexicaanse papa en Belgische mama naar België verhuisde. Haar vader opende 23 jaar geleden een Mexicaans restaurant in Leuven. Katelen helpt al zolang ze zich kan herinneren mee in de bediening. Intussen is ze er restaurantmanager en leidt ze nieuwe serveuses op. In 2020 was ze finaliste voor Topmodel in Parijs. Katelen is een jaar happy single en is op een traditionele manier romantisch. De mannen moeten haar het hof maken en niet omgekeerd. Haar warm, zuiders temperament typeert haar. Ze gaat positief en lachend door het leven.

Leena
Leena (24)

De vlotte en open Leena is een sympathiek, assertief en vooral heel professioneel horecabeest. De gasten een perfecte avond bezorgen, is haar grootste bekommernis. Ze begon op haar vijftiende als student te werken in allerlei restaurants. Ze werd zaalverantwoordelijke, personeelsmanager en restaurantmanager. De liefde voor de horeca zit in heel haar lijf. Leena gelooft in de ware liefde en heeft die ook gevonden. Haar vriend is chef-kok en ze dromen ervan om ooit samen een eigen restaurant te starten.

First dates in cijfers

  • Na de oproep via Eén schreven bijna 5.000 mensen zich in om hun perfecte match te vinden.
  • In alle internationale versies van First dates kwam uiteindelijk 20% van de ingeschreven singles niet opdagen op de date. In de Vlaamse versie was dat 0,1%.
  • 60% van de singles gaf na de eerste date aan zijn/haar tafelgenoot terug te willen zien tijdens een tweede date.
  • Zelf het First dates restaurant bezoeken? Helaas, het gaat om een pop-up restaurant dat voor de gelegenheid werd gebouwd in Mechelen.

First dates: vanaf donderdag 5 maart, elke maandag en donderdag om 21.25 uur op Eén en op Eén via VRT NU.

geschreven op 18 februari 2020
VRTNU VRTNU VRTNU