Spring naar inhoud

First dates

maandag, dinsdag & donderdag 21.30

First dates is terug!

Het populaire First dates-restaurant opent opnieuw de deuren. Vanaf maandag 23 november wagen vrijgezellen uit heel Vlaanderen weer hun kans in de zoektocht naar ware liefde. Tijdens een coronaproof en romantisch etentje met een zorgvuldig gekozen tafelgenoot leren de singles elkaar beter kennen en laten ze dieper in hun hart kijken. Geven vonken vuur of loopt het met een sisser af?

Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen zijn opnieuw van de partij en ontvangen de gasten met liefde, goede raad en een luisterend oor. De tortelduifjes in spe laten voor en na de date in hun hart kijken: wat zoeken ze in de liefde en slaat de vonk over? Na hun First date beslissen de vrijgezellen of ze elkaar nog opnieuw willen ontmoeten. Schiet Cupido raak… of mist hij zijn doel?

First dates in cijfers

  • Uit de 7.448 inschrijvingen (zo'n 2.500 meer dan bij de eerste reeks) werden een 70-tal duo's gekoppeld en op date gestuurd in het First dates-restaurant in Mechelen.

  • De jongste vrijgezel is net 18 jaar, de oudste 85. De leeftijdscategorie 26-39 is het sterkst vertegenwoordigd onder de singles (37%), gevolgd door de groep tussen de 18 en 25 jaar (34%).

  • 58% van de ingeschreven singles is man, 41% vrouw. Dat is een opvallende verandering tegenover de eerste reeks, toen vrouwen nog 61% van de inschrijvingen uitmaakten.

  • 70% van de singles gaf na de eerste date aan de tafelgenoot terug te willen zien tijdens een tweede date. Dat is 10% meer dan tijdens de eerste reeks.

  • De opnames vonden plaats in augustus, toen restaurants nog open mochten. Zowel de deelnemende singles, het restaurantpersoneel als de crewleden leefden de coronamaatregelen maximaal na. Zo droeg iedereen een mondmasker en maakten de vrijgezellen vooraf de afspraak om hun date op te nemen in hun bubbel van vijf.

Ken ik jou van ergens?

Het First dates-restaurant mocht een aantal opmerkelijke singles verwelkomen: Elodie is een instagramhype onder jongeren met haar typetje 'Plinses Elotie'. Jan, met zijn 85 jaar de oudste single ooit in First dates, zoekt een reis- en levensgezel. Sportliefhebbers herkennen misschien An, bobsleepilote bij de Belgian Bullets. Plussize-model Sharon verspreidt body positivity onder haar 235.000 volgers op Instagram. Karen is de stem achter de grootste dancehits uit de jaren '90, zoals 'Walk on Water' van Milk Inc. En Robin is een bekende naam in de travestiewereld met zijn alter ego 'Danity Grace'.

geschreven op 23 november 2020
VRTNU VRTNU VRTNU