Spring naar inhoud

Van tequila val je af

Aan artikels met tips om af te vallen is er zeker geen gebrek. En wat vandaag het wonderdieet is, is de week erna is al weer achterhaald door een nieuw onderzoek. Voor Jan een goede reden om er één dieet uit te pikken: ‘van tequila val je af’. Want tequila voorschrijven als dieet klinkt te gek voor woorden.

Hoe zou het werken?

Tequila wordt gemaakt van de agaveplant en die plant bevat suikers die je bloedsuikerspiegel doen dalen. Volgens de artikels gebeurt dat dus ook wanneer je tequila drinkt. Daardoor ga je meer vet verbranden, wat dan weer leidt tot gewichtsverlies.

Bovendien zou tequila volgens de artikels ook gunstig zijn voor mensen met diabetes type 2. Die hebben door die ziekte een te hoge suikerspiegel. Als ze tequila zouden drinken, zou het suikergehalte in hun bloed ook moeten dalen.

Wat zegt het onderzoek?

De artikels zijn gebaseerd op een onderzoek door Dr. Mercedes López. Dat onderzoek vertelt inderdaad dat de suikers in de agave voor een daling in de bloedsuikerspiegel zorgen. Maar Dr. López vertelt ook dat die suikers bij het maken van tequila volledig worden omgezet naar alcohol. Tequila bevat dus geen suikers die je bloedsuikerspiegel doen dalen.

Afvallen na een avondje boemelen met tequila is helaas te mooi om waar te zijn.

Bekijk de volledige aflevering

geschreven op 13 maart 2019
VRTNU VRTNU VRTNU