Spring naar inhoud

Kan je snel geld verdienen met Instagram?

Factcheckers

Op internet en in magazines worden we om de oren geslagen met tips om je Instagramprofiel aan meer volgers te helpen. En dat is positief, want met genoeg volgers word je interessant voor merken. Die betalen dan om foto’s met hun producten te ‘posten’ op je profiel. Maar is het wel allemaal zo simpel als het lijkt?

Zo werd Britt influencer

Britt gaat de uitdaging aan en wordt voor twee maanden @i_am_blondielocks. Het doel: 5000 volgers. Maar die volgers komen niet vanzelf. Al snel draait haar leven om één ding: reageren, liken en volgers bij krijgen, want dat is de snelste weg naar het geld. Britt koopt zelfs volgers, maar moet na een schoonmaak van Instagram al snel een deel weer inleveren. Weg volgers en ook weg geld.

Om het echt te maken als influencer, trekt Britt naar de modeweek in Milaan. Ze kan zich moeiteloos tussen de andere influencers mengen, maakt vrienden en wordt volop gefotografeerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

@fendi @milanfashionweek

Een bericht gedeeld door i_am_blondielocks (@i_am_blondielocks) op

Maar bracht het iets op?

Britt kreeg als Blondielocks gratis producten en kortingen. Maar snel geld verdienen, dat bleek helaas een fabeltje. De markt is verzadigd en het is hard werken om op te vallen als influencer.

geschreven op 17 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU