Spring naar inhoud

Hoe krijg je je koffer snel van de bagageband?

Wie op vakantie gaat met het vliegtuig, wil zo snel mogelijk op zijn bestemming zijn. En wachten op bagage kan dan heel lang duren. Maar een artikel uit een reismagazine beweert dat er drie manieren zijn om bagage als eerste van de band te laten rollen na een vlucht: inchecken in business class, als allerlaatste inchecken, of je bagage inchecken als ‘fragile’, breekbaar dus.

Jan en Britt proberen de drie methodes uit, maar slechts één werkt echt: inchecken in business class. Door in te checken in business class, krijgt je bagage prioriteit. Zo zal die dus ook echt eerder van de band rollen.

Andere vliegtuigmythes

Moet je je gsm uitzetten op het vliegtuig?

Je kan je gsm uitschakelen moet niet, maar gebruik wel steeds vliegtuigmodus. Zo kan de navigatieapparatuur geen storingen ondervinden van externe toestellen.

Eten de piloot en co-piloot krijgen verschillende maaltijden?

De piloten krijgen inderdaad een andere maaltijd voorgeschoteld. Zo kan maar één van de piloten ziek worden door een voedselvergiftiging.

Schuimt cola light harder dan gewone cola?

Cola light schuimt inderdaad harder op een vliegtuig. Dat komt door de aspartaam in het drankje en de lage luchtdruk in het vliegtuig.

geschreven op 10 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU