Spring naar inhoud

De Factcheckers houden een retourfeestje

We kopen met z’n allen vaak en veel online. En sinds corona zelfs nog veel meer. Het is dan ook supergemakkelijk: een paar keer klikken en hop het pakje staat de volgende dag voor je deur. En als het tegenvalt, dan stuur je het gewoon gratis terug én krijg je het aankoopbedrag volledig terugbetaald. De webshops maken dat terugsturen zo makkelijk dat we het ook massaal doen. Meer nog: ze zouden zelfs spullen terugbetalen die al gebruikt zijn, zoals gedragen onderbroeken, vuile jassen enz.

Maar klopt dat verhaal ook? Want als dat echt zo is, dan is het toch niet zoals het hoort? Dat is dan toch pure verkwisting. En als het klopt, waarom doen die webshops dat dan?

Thomas neemt de proef op de som en wil checken of webshops gebruikte spullen zomaar terugbetalen. En hij heeft de ideale manier gevonden: hij gaat een dik feest geven, al wat hij daarvoor nodig heeft online bestellen, het gebruiken en daarna binnen de voorziene retourtermijn terugsturen. En dan is het afwachten of de webshops ook alles terugbetalen. Het allereerste “retourfeestje” dus.

Factcheckers, woensdag om 20.40 uur.

geschreven op 12 januari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU