Spring naar inhoud

Op de set van de F.C. De Kampioenen-kerstspecial

F.C. De Kampioenen

Achter de schermen

Het is eindelijk zover: de opnames voor de langverwachte kerstspecial van FC De Kampioenen gingen afgelopen vrijdag 13 november van start. Snuif de sfeer achter de schermen op met deze video en foto's.

“De kers op de taart”

De opnames vinden de komende weken buiten plaats in Boom, Meise en Putte, volledig in kerstthema. Er wordt telkens gefilmd met kleine groepjes acteurs. Net als op andere fictiesets wordt er voor de special volgens een bepaald veiligheidsprotocol gewerkt, om het voor iedereen veilig te houden in deze coronatijden. Herman Verbruggen, Jacques Vermeire, Marijn Devalck en Jaak Van Assche werden als eersten op de set verwacht:

Deze kerstspecial voelt heel juist aan. Het is thuiskomen, het kon niet beter zijn: echt de kers op de taart.

Herman Verbruggen (Marc Vertongen)
Herman Verbruggen (Marc Vertongen)
<

De Kampioenen, voor mij is dat het belangrijkste in mijn leven. Ik ben bezeten. De hele dag ben ik met mijn teksten bezig, aan het repeteren… Wat een ontlading nu!

Jacques Vermeire (DDT)
Jacques Vermeire (DDT)
<

Ik heb de laatste aflevering van FC De Kampioenen in 2010 opgenomen, denk ik. Ondertussen zijn we tien jaar verder, en tien kilo zwaarder (lacht). Maar dat zie je nu niet aan mij, want ik herleef helemaal bij deze opnames! Ik word gewoon tien jaar jonger. We kunnen ons echt nog eens laten gaan op de set. We doen dingen die we anders nooit mogen doen, of ze verklaren ons gek.

Marijn Devalck (Balthasar Boma)
Marijn Devalck (Balthasar Boma)
<

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier nog altijd bij kan zijn, ondanks mijn gevorderde leeftijd. Dat ik er nog altijd deel van mag uitmaken, is onbetaalbaar.

Jaak Van Assche (Fernand Costermans)
Jaak Van Assche (Fernand Costermans)
<

De F.C. De Kampioenen-special is eind december te zien op Eén.

geschreven op 18 november 2020
VRTNU VRTNU VRTNU