Spring naar inhoud

Trek samen met F.C. De Kampioenen door Kortrijk

F.C. De Kampioenen zoektocht

Start bij K in Kortrijk of Toerisme Kortrijk

Help Markske stadgids worden

Het opzet is simpel: Markske wil stadsgids worden, maar moet hiervoor eerst slagen voor een examen. Daarvoor moet hij een wandeling met zoektocht organiseren in Kortrijk en zoveel mogelijk gezinnen enthousiasmeren om mee te doen. De Kampioenen nodigen daarom in hun gekende stijl iedereen uit om de leukste plekjes in de stad te ontdekken. Haal je plannetje af in K in Kortrijk of Toerisme Kortrijk en leef je uit.

Markske en Boma, de geliefde personages uit F.C. De Kampioenen, leiden de wandelaars langs de mooiste trekpleisters van onze stad. Het wordt een unieke stadswandeling. Ga naar buiten, trek de stad in, maar respecteer de coronamaatregelen en raadpleeg onze druktebarometer voor je aan de zoektocht begint.

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk
Code met opdracht

Concreet zullen er in de stad een 10-tal QR-codes te vinden zijn die je aan de hand van een kaartje kan vinden. Bij het scannen van de codes krijg je een video- of audiofragment te horen van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt. Ken je het antwoord op alle vragen? Dan krijg je een extra cadeautje.

Op de eerste verdieping van K in Kortrijk zal ook een merchandise store te vinden zijn, waar je officiële F.C. De Kampioenen-merch kan kopen.

Wie wat waar?

Samen met F.C. De Kampioenen werken Kortrijk en K in Kortrijk aan een Kampioenenzoektocht in het centrum van de stad. De tocht is gratis en loopt van 12 februari t.e.m. 18 april. De kaartjes om deel te nemen kan je vanaf 12 februari afhalen in K in Kortrijk of Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark.

geschreven op 02 februari 2021
VRTNU VRTNU VRTNU