Spring naar inhoud

Bart en Gwen in het vergeten Spanje

Eviva España

Schaapherders Bart en Gwen weten wel zeker dat ze in de extreem droge provincie Extremadura een onverhoopt geluk vinden dat ze niet meer voor mogelijk hadden gehouden.

Extremadura: Het vergeten Spanje

Extremadura staat ook bekend als het vergeten Spanje. De streek is zo groot als België maar heeft amper 1 miljoen inwoners. Mensen leven er van landbouw en veeteelt.

Voor de fijnproevers is er de Iberico- ham en heerlijke olijfolie. Voor de natuurliefhebbers zijn er prachtige vogelsoorten en bijzondere flora. Op zoek naar historisch interessante plekjes? Breng dan zeker een bezoekje aan de Romeinse nederzettingen en de prachtige oude stadskernen in de grote steden zoals Plasencia, Caceres en Merida.

In Extremadura vind je het typische dehesa-landschap met zeer arme graasgronden met lage struiken of kurk-en steeneiken. In het noorden van de provincie Caceres, zijn meer riviertjes en groene valleien. Tijdens de zomermaanden worden op de riviertjes dammen gezet en zo ontstaan natuurlijke zwembaden, frisse ontmoetingsplaatsen voor de dorpsbewoners.

Finca las Cañadas

In zo'n stukje dehesa-landschap vind je het domein van Bart en Gwen: Finca las Cañadas. Twintig hectare groot, een oase van rust en volledig zelfvoorzienend. De schaapherders delen hun domein graag en bieden daarom natuurvakanties aan voor gezinnen, koppels, wandelaars en natuurliefhebbers.

Ontdek er alles over op www.fincalascanadas.com

geschreven op 29 januari 2019
VRTNU VRTNU VRTNU