Spring naar inhoud

Oostenrijk: Vincent Bueno - Amen

Eurovisiesongfestival

De inzending van Oostenrijk voor het Songfestival

Deze Oostenrijkse-Filipijnse zanger is een oude bekende. In 2017 was hij achtergrondzanger van Nathan Trent voor Oostenrijk op het festival in Kiev. Deze zanger speelt ook vier instrumenten (piano, gitaar, basgitaar en drums).

In 2008 won hij de wedstrijd Musical! Die Show, een muzikale talentenjacht op tv in Oostenrijk. Vincent heeft ook een platencontract bij een Filipijnse platenmaatschappij. Het muzikale heeft Vincent van zijn vader, die zelf zanger was en leadgitarist in een groep.

Het nummer Amen beschrijft een breuk tussen twee mensen die niet zo prettig eindigt. Waar de Sloveense inzending, nog een Amen, het echt met gospel doet, is dit nummer meer een klassieke ballade met op het einde een vleugje soul.

songtekst Amen

Amen. I guess. You said that it’s time for us to put. Our love. To rest. Dressed in black you left my neighbourhood.

No I never thought you’d bury me and you. No I never thought we’d die.

But amen. Amen. Tell me is this what you wanted? Is this what you wanted? Amen. Amen. Tell me is this what you wanted? Is this what you wanted? Amen.

I bet. It’s just another funeral to you. But for me. It’s the end. The marching band are playing “Gone Too Soon”.

No I never thought you’d bury me and you. No I never thought we’d die.

But amen. Amen. Tell me is this what you wanted? Is this what you wanted? Amen. Amen. Tell me is this what you wanted? Is this what you wanted?

Cause it all feels like. You didn’t even try oh try oh try. Try to save us. All this time. Wasted on a lie.

But Amen. Amen. Tell me is this what you wanted? Tell me this what you wanted? Amen. Amen. Are you getting what you wanted? Are you getting what you wanted? Amen.

geschreven op 23 april 2021
VRTNU VRTNU VRTNU