Spring naar inhoud

Mis niets van het Eurovisiesongfestival!

Eurovisiesongfestival

Volg de avonturen van Eliot in Tel Aviv! Bij ons zie je alles op het podium maar ook achter de schermen volgen we alles voor jou op de voet.

Nog een kleine drie weken en dan is het zover: onze kandidaat Eliot verdedigt de Belgische kleuren met zijn nummer Wake up op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.

Zijn avonturen op het podium en achter de schermen beleef je bij ons, zowel op televisie als online. Peter Van de Veire brengt ook elke ochtend op MNM live verslag uit vanuit Tel Aviv.

Dit jaar was het aan de RTBF om een kandidaat aan te duiden. De 18-jarige Eliot uit Bergen treedt op in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival, op dinsdag 14 mei. Met zijn nummer Wake up mag hij als 10e artiest aantreden. Als alles goed gaat, staat Eliot daarna in de finale op zaterdag 18 mei. Voor zijn outfit kiest hij voor op-en-top Belgische mode met Walter van Beirendonck.

De eerste halve finale op dinsdag 14 mei en de grote finale op zaterdag 18 mei kan je volgen bij Eén. De tweede halve finale op donderdag 16 mei wordt wegens het verkiezingsprogramma Iedereen kiest uitgezonden op het derde kanaal.

Peter Van de Veire geeft vakkundig commentaar bij de drie liveshows. Zowel de twee halve finales als de finale zijn ook via een livestream te volgen op VRT NU.

Wil je Eliot nog wat beter leren kennen? Op 14 mei, net voor de eerste halve finale, kan je bij ons kijken naar een documentaire over hem en zijn weg naar Tel Aviv. Van zijn eerste stappen in de muziekwereld dankzij The Voice Belgique tot aan zijn vertrek naar Israël, volgt de documentaire Eliot op weg naar dat grote moment op 14 mei.

En natuurlijk is er ook nog een.be en onze sociale media voor alle nieuwtjes en exclusieve video's van de belangrijkste momenten in Tel Aviv.

Peter Van de Veire volgt Eliot backstage in Israël en gidst je door het Eurovisie-land. Samen met jou supportert hij voor Eliot en neemt hij een kijkje bij de andere artiesten.

Wil je tijdens de uitzendingen zelf 'douze points' uitdelen op basis van outfit, act en nummer? Dan kan je op een.be terecht voor ons interactief scoreblad. Zo kan je je eigen gegeven scores ook meteen vergelijken met die van heel Vlaanderen.

Het Eurovisiesongfestival is er op 14 en 18 mei op Eén en op 16 mei op het derde kanaal.

geschreven op 25 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU