Spring naar inhoud

Hooverphonic met "Release me" naar Songfestival

Eurovisiesongfestival

Beluister nu het nummer

Hooverphonic trekt met het gloednieuwe nummer "Release me" naar Rotterdam. Het is een erg persoonlijk nummer, dat je meteen met Hooverphonic verbindt. Ontdek het nummer, en de clip!

Luister via Spotify:

De song gaat over afscheid nemen. Ik heb het nummer geschreven op het moment dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, maar het thema is universeel: iedereen krijgt vroeg of laat te maken met afscheid nemen van een vriend, familielid of een geliefde.

Alex Callier
Alex Callier
<

De song werd gecomponeerd door Alex Callier en Luca Chiaravalli; Alex schreef ook de songtekst. Intussen raakte ook bekend dat Hooverphonic zal optreden in de tweede helft van de eerste halve finale, op dinsdag 12 mei dus in Rotterdam. Op deze 65ste editie van het muziekfestival nemen ze het op tegen landen als Australië, Rusland en Zweden. Als de band doorstoot naar de finale zien we hen op zaterdag 16 mei weer aan het werk.

We wilden naar het Eurovisiesongfestival gaan met een Hooverphonic-nummer ‘pur sang’, met een sterke melodie en de nodige dosis melancholie. Strijkers mochten uiteraard niet ontbreken, want die zitten heel sterk in ons DNA.

Hooverphonic
Hooverphonic
<
geschreven op 17 februari 2020
VRTNU VRTNU VRTNU