Spring naar inhoud

Europe shine a light, met Peter Van de Veire

Eurovisiesongfestival

Je hoeft z'n commentaar niet te missen!

Op zaterdagavond 16 mei zenden we de alternatieve show Eurovision: Europe shine a light van EBU uit. Peter Van de Veire geeft commentaar bij de show.

Alternatieve show Eurovision: Europe shine a light op zaterdag 16 mei

Op zaterdagavond 16 mei zenden we de alternatieve show Eurovision: Europe shine a light van EBU uit. In de show worden alle nummers van 2020 geëerd en worden korte fragmenten van de videoclips getoond. Ook brengen de kandidaten samen een versie van 'Love shine a light', het iconische nummer van Katrina and The Waves waarmee het Verenigd Koninkrijk in 1997 het Eurovisiesongfestival won.

Naast de 41 nummers van 2020 wordt ook elk deelnemend land geëerd via 'Light a landmark': in elk deelnemend land zal een belangrijk monument spectaculair verlicht worden. Voor België wordt dat het Atomium. Verder bevat de show nog enkele verrassingen: een aantal artiesten die in het verleden aan het Eurovisiesongfestival deelnamen, brengen een speciale versie van hun toenmalige nummers of andere songs.

Eurovision: Europe shine a light wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Peter Van de Veire geeft voor Vlaanderen commentaar bij de show.

Eurovision: Europe shine a light: zaterdag 16 mei om 21.00 uur live op Eén.

geschreven op 15 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU