Spring naar inhoud

Deze film over het Songfestival moet je zien!

Eurovisiesongfestival

Zaterdag 15 mei zenden we de film 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga' uit. Wij geven je 5 redenen waarom je deze moét gezien hebben!

Fire Saga draait rond de IJslandse zanger Lars Erickssong (Will Ferrel), die ervan droomt om het Eurovisiesongfestival te winnen. Samen met zijn beste vriendin Sigrit Ericksdottir ( Rachel McAdams) richt hij de band Fire Saga op, maar veel succes hebben ze echter niet. Door toeval mag hun band IJsland toch vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Kunnen ze hun droom waarmaken?

1. De Cast

Songfestivalfan en acteur Will Ferrel is in deze komedie te zien samen met Rachel McAdams en Pierce Brosnan.

2. Echte songfestival vibes

Herken je het podium van het Songfestival? Dat kan! Veel van het beeldmateriaal dat je ziet tijdens de wedstrijdscènes, werd echt gefilmd op het Eurovisiesongfestival in 2019 in Tel Aviv. Ook de publieksshots werden daar opgenomen.

3. De soundtrack

De film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga zit bomvol heerlijke Eurovisiesongfestivalmuziek! Van nieuwe nummers met dezelfde feel, tot bewerkingen van Songfestivalklassiekers.

4. Prachtige Beelden uit IJsland

De hoofdpersonages zijn afkomstig uit IJsland, dus een deel van de film werd dan ook gefilmd in het prachtige dorpje Húsavík. Het levert prachtige filmbeelden op waar jij van kan meegenieten.

5. Een heel aantal bekende gezichten

Naast Demi Lovato spot je in de film ook heel wat deelnemers uit het verleden. Maar liefst 11 deelnemers uit vorige edities, van oa. Loreen tot Salvador Sobral, Alexander Rybak, Conchita Wurst en Netta. Spot jij ze allemaal?

Zaterdag 15 mei om 21.20 uur: film Eurovision Song Contest: the story of Fire Saga

geschreven op 14 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU