Spring naar inhoud

De top 5 volgens Peter Van de Veire

Eurovisiesongfestival

Wie wint het Eurovisiesongfestival?

Wie zal er volgens Peter Van de Veire in de top 5 eindigen vanavond? Je ontdekt het hier!

1. IJsland

Omwille van een coronabesmetting mocht de band niet live optreden in de tweede halve finale. Er werden beelden van hun repetitie gebruikt. Het weerhield de band er niet van om een finaleplaats te bemachtigen. Ook vanavond zullen ze niet live optreden, maar behoren ze wel tot de topfavorieten.

2. Frankrijk

Ze is de favoriete van onze Hooverphonic en staat ook bij de bookmakers ontzettend hoog aangeschreven. Barbara Pravi en haar Voilà worden zelfs vergeleken met Edith Piaf.

3. Zwitserland

Gjon's tears is grote fan van Hooverphonic. Zelf staat hij op dit moment op de vijfde plaats bij de bookmakers. Maar zoals je weet, kan straks alles nog gebeuren! Gjon's tears maakte alvast véél indruk in de tweede halve finale donderdag, zowel met zijn zang als zijn performance.

4. Malta

Destiny bracht in de eerste halve finale Je me casse op het podium en maakte daarmee ontzettend veel indruk bij het aanwezige en kijkende publiek. En hoe kan het ook anders, met zo'n uitstraling en nummer!?

5.Litouwen

The Roop mocht de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival openen en maakte daarbij meteen een prima indruk. Van de song tot de outfits en de danspasjes: alles klopt bij de band!

Naast deze artiesten staan er ook nog twee outsiders op de radar van Peter. Zal een van deze twee bands tegen de verwachtingen in het Eurovisiesongfestival winnen?

1.Oekraïne

Je houdt van deze band of je vindt er maar niets aan. Maar dat dit nummer een oorwurm is, staat vast. Van de tekst valt niets te begrijpen, maar als je de melodie kent kan je toch nog vrolijk meedoen!

2. Finland

Deze band is opgevallen in de tweede halve finale, da's het minste wat je kan zeggen. Een stevige rockband die wat wegheeft van Linkin Park en Limp Bizkit. Maar is dat de formule om met de eerste prijs aan de haal te gaan? Straks weten we het.

De finale van het Eurovisiesongfestival is er vanavond, 22 mei om 21 uur.

geschreven op 22 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU