Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de tweede halve finale

Eurovisiesongfestival

Ook de tweede aflevering was er eentje van (dramatische) muziek en uitbundige acts. Maar soms mocht het ook gewoon sereen, zoals de act van Nederland.

Eerst en vooral was er Nederland. Duncan was op voorhand al de topfavoriet en stelde vanavond niet teleur. Zal hij zaterdag de overwinning in de wacht slepen?
Litouwen deed een scène uit de film Titanic na. Maar net als de boot haalde het land de eindmeet niet.
Kroatië had een bijzondere act op het podium staan vanavond. Helaas, zelfs drie engeltjes op het podium konden niet voor een finaleplaats zorgen.
John Lundvik liet zich van z'n charmantste kant zien vanavond. En zijn charmes maakten indruk, want hij staat zaterdag in de finale op het podium.
Armenië opende de tweede halve finale en deed dat met een flinke dosis attitude. Jammer genoeg mocht het niet baten, want voor Srbuk eindigde het avontuur vandaag.
Leonora uit Denemarken zat op een gigantische stoel op het podium. Het leek bijna op een act van het Junior Songfestival, maar leverde het land toch een finaleplaats op.
Moldavië koos voor kunst vandaag. Op het podium zorgde een kunstenares voor een bijzondere zouttekening, die geprojecteerd werd op het grote scherm. Blijf, stond er op het scherm. Helaas blijft Moldavië niet in de wedstrijd.
geschreven op 17 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU