Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de finale

Eurovisiesongfestival

Ook de finale van het Eurovisiesongfestival stelde dit jaar niet teleur! Niet alleen waren er de indrukwekkende acts van de deelnemers, er was ook... Madonna!

Ook vandaag mocht Netta de show openen. Ze verwelkomde iedereen als airhostess, als deel van een indrukwekkende act. En zo waren we meteen goed begonnen!
Australië maakte weer indruk met hun act, die nogal gevaarlijk leek. Zo op die stokjes in de wind.
We zagen ook wat nieuwe acts vanavond. Er was bijvoorbeeld het emotionele nummer van Frankrijk.
En er waren de zusjes uit Duitsland die helemaal geen zusjes bleken te zijn. Maar enthousiast, dat waren ze wel! Jammer genoeg kregen ze hiervoor nul punten van het publiek.
Italië maakte indruk. Mahmood bleef tijdens z'n act serieus en beredeneerd, maar na het nummer kon er gelukkig een lachje vanaf!
De act van IJsland hadden we al een keertje gezien, maar we ontdekten vandaag weer heel wat interessante dingen op het podium.
Spanje sloot de show af met een super vrolijke song. Jammer genoeg leverde het hem amper punten op.
Noord-Macedonië was ongetwijfeld de verrassing van de avond. Een hele tijd stonden ze op kop, want van de jury kregen ze meermaals de douze points. Helaas gaf het publiek het land maar een 50-tal punten.
Ook Zweden kon overtuigen met nummer én act. Op het einde was er een nek-aan-nek race tussen Duncan en John Lundvik.
Maar Duncan haalde het. Hij wist zowel de jury als het publiek te overtuigen met zijn ingetogen act en prachtige nummer. Wist je trouwens dat de act bedacht werd door een Belg? Zo hebben wij toch ook een beetje gewonnen!
En dan last but not least nog een speciale vermelding voor Madonna. Zij bracht Like a prayer en haar nieuwe single, maar wist daar niet echt mee te overtuigen. Haar zang was niet altijd even correct. Gelukkig deed Madonna zelf niet mee.
geschreven op 19 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU