Spring naar inhoud

De hoogtepunten uit de eerste halve finale

Eurovisiesongfestival

Er werd werd stevig gezongen, gedanst, opgevallen en show verkocht tijdens de eerste halve finale. Wij zetten de hoogtepunten voor jou op een rijtje!

De show opende met -hoe kan het ook anders- Netta. De winnares van vorig jaar zette weer een straffe, indrukwekkende act neer.
Hij mag dan misschien niet naar de finale gaan, maar Eliot maakte ons toch super trots met zijn performance. Al was hij duidelijk wel een beetje zenuwachtig.
IJsland ging voor de SM-look, in combinatie met vuurwerk en een Games of Thrones decor.
Australië stuurde een prinses op een stok, die boven de wereld zweefde. En met die act zweefde ze ook vlotjes naar de finale.
Wit-Rusland ging voor girl power, in combinatie met een 90's hiphop look. Een succesformule, zo bleek!
Met hun felle kleuren en vrolijke song maakte Tsjechië indruk. Lake Malawi bracht iets helemaal anders dan de rest en dat leverde hen een finaleplaats op.
Was het nu het Eurovisiesongfestival of het lokale schoolfeest? Bij de act van Polen waren we eventjes in de war.
En Moldavië deed ons dan weer meer denken aan een groep communicanten.
De act van Georgië was toch een beetje dramatisch te noemen. En niet alleen qua decor. Het land gaat dan ook niet door naar de finale op zaterdag.
En dan was er nog de verrassing van de avond: San Marino. De act was niet noemenswaardig, en ook een beetje vals, maar het land gaat toch door naar de finale.
geschreven op 14 mei 2019
VRTNU VRTNU VRTNU