Spring naar inhoud

Beleef het Eurovisiesongfestival bij Eén

Eurovisiesongfestival

Na een jaartje Corona-pauze is het eindelijk zover: de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Belgische trots Hooverphonic vertegenwoordigt ons land in Rotterdam tijdens een aangepast, maar nog steeds spetterend live muziekspektakel. Je beleeft het bij ons vanop de eerste rij.

Bij ons zit je op de eerste rij om het Eurovisiesongfestival live te volgen. Zowel de halve finales op dinsdag 18 mei (met Hooverphonic) als donderdag 20 mei en de finale op zaterdag 22 mei zijn live te volgen op Eén en via VRT NU. De drie shows worden zoals altijd van commentaar voorzien door Eurovisie-kenner Peter Van de Veire.

Voor de tweede halve finale, op donderdag 20 mei, is er Songfestival Ahoy!. Daarin ontdekken we hoe enkele bekende Eurovisiesongfestivalfans, samen met hun vrienden of huisgenoten, de eerste halve finale vanuit hun eigen gezellige cocon beleefden.

Op zaterdag 15 mei kijk je naar de Eurovisie-film Fire Saga. Songfestivalfan en acteur Will Ferrel is in deze komedie te zien samen met Rachel McAdams en Pierce Brosnan. Fire Saga draait rond de IJslandse zanger Lars Erickssong (Ferrel), die ervan droomt om het Eurovisiesongfestival te winnen. Samen met zijn beste vriendin Sigrit Ericksdottir (McAdams) richt hij de band Fire Saga op, maar veel succes hebben ze echter niet. Door toeval mag hun band IJsland toch vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Kunnen ze hun droom waarmaken?

Online bij Eén: exclusieve video's en zelf punten uitdelen

Uiteraard kan bij ons het Eurovisiesongfestival ook online volgen. Op één.be en onze sociale media vind je exclusieve video's achter de schermen bij het Eurovisiesongfestival. Je volgt onze kandidaat Hooverphonic en onze commentator Peter Van de Veire op de voet.

Benieuwd naar de andere deelnemers? Op een.be/scoreblad kan je alle andere artiesten bekijken en kan je tijdens de uitzendingen live punten geven op outfit, act en nummer.

  • Donderdag 20 mei om 20.40 uur: Songfestival Ahoy! en aansluitend de tweede halve finale
  • Zaterdag 22 mei om 21.00 uur: Finale Eurovisiesongfestival

Ook bij onze radionetten, VRT NWS en VRT beleef je een hele week lang alles van het Eurovisiesongfestival.

geschreven op 07 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU