Spring naar inhoud

Beleef een hele week het Eurovisiesongfestival

Eurovisiesongfestival

Mis niets bij Eén!

Beleef een hele week het Eurovisiesongfestival bij ons! Op woensdag 13 mei kan je genieten van een online show waarin Peter Van de Veire samen met jullie terugblikt op de afgelopen 20 edities, en je kan stemmen op de hoogtepunten en opmerkelijkste momenten. En op zaterdagavond 16 mei is er op Eén "Eurovision: Europe Shine A Light", waarin alle deelnemende artiesten van 2020 worden geëerd - met vakkundig commentaar van Peter Van de Veire uiteraard.

Online live awardshow via Facebook op woensdag 13 mei: 'En de 12 punten gaan naar...'

Helaas kunnen we dit jaar niet onze favoriet kiezen tijdens het Eurovisiesongfestival, maar daar hebben we samen met MNM iets op gevonden: op woensdag 13 mei kan iedereen tijdens de online live awardshow En de 12 punten gaan naar... in allerlei categorieën naar hartenlust stemmen op jouw favoriete Eurovisie-deelnemers. Tijdens deze Facebook Live, gepresenteerd door Peter Van de Veire, komen verschillende deelnemers van de afgelopen twee decennia aan bod in 8 categorieën - zoals 'Strafste vocale hoogstandje' of 'Meest opvallende deelnemer'.

Je kan stemmen op jouw favorieten, met als hoogtepunt 'Grootste hit van de voorbije 20 jaar'. Ook belt Peter tijdens deze online uitzending live met enkele bekende koppen die in het verleden voor België deelnamen aan het Eurovisiesongfestival.

Facebook live - En de 12 punten gaan naar...: op woensdag 13 mei om 21.00 uur live op de Facebookpagina's van Eén en MNM.

Alternatieve show Eurovision: Europe shine a light op zaterdag 16 mei

Op zaterdagavond 16 mei zenden we de alternatieve show Eurovision: Europe shine a light van EBU uit. In de show worden alle nummers van 2020 geëerd en worden korte fragmenten van de videoclips getoond. Ook brengen de kandidaten samen een versie van 'Love shine a light', het iconische nummer van Katrina and The Waves waarmee het Verenigd Koninkrijk in 1997 het Eurovisiesongfestival won.

Naast de 41 nummers van 2020 wordt ook elk deelnemend land geëerd via 'Light a landmark': in elk deelnemend land zal een belangrijk monument spectaculair verlicht worden. Voor België wordt dat het Atomium. Verder bevat de show nog enkele verrassingen: een aantal artiesten die in het verleden aan het Eurovisiesongfestival deelnamen, brengen een speciale versie van hun toenmalige nummers of andere songs.

Eurovision: Europe shine a light wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Peter Van de Veire geeft voor Vlaanderen commentaar bij de show.

Eurovision: Europe shine a light: zaterdag 16 mei om 21.00 uur live op Eén.

Twee halve finales op VRT NU

Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei zendt de EBU (de organisator van het Songfestival) op zijn YouTube-kanaal ook het alternatief programma Eurovision Song Celebration uit met alle clips van de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen. Op dinsdag 12 mei komen de artiesten aan bod die normaal gezien zouden deelnemen in de eerste halve finale - waaronder ook onze Hooverphonic - en op donderdag 14 mei is het de beurt aan de artiesten die in de tweede halve finale zouden aantreden. Deze twee programma's zullen nadien ook te zien zijn op een.be en VRT NU.

Eurovision Song Celebration: vanaf dinsdag 12 en donderdag 14 mei te bekijken via Eén op VRT NU.

geschreven op 07 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU