Spring naar inhoud

Albanië: Anxhela Peristeri - Karma

Eurovisiesongfestival

De inzending van Albanië voor het Songfestival

Anxhela werd op 24 maart 1986 geboren in de Albanese stad Korçë. Ze is zangeres, liedjesschrijfster en model. Ze deed ook al mee aan Miss Albania.

In 2004 kwam haar eerste album uit, de start van een mooie muzikale carrière. Dit jaar won ze de 59e editie van Festivali i Këngës, de lokale voorronde. Ze werd eerste van 26 deelnemers.

Songtekst Karma

Zoti nuk ma fal!

Jeta si në përrallë më kish llastuar. Lart në qiell si një yll jetoja unë. Qeshja si e marrë kur ti rënkoje. E pashpirt, vetëm veten doja shumë.

Zoti nuk ma fal. Bota mbi mua ra. Më ike ti, më ikën miqtë. As dritë nuk ka.

Zoti nuk ma fal. T'thirra por zë nuk kam. Lotët mbledhur në dorë. Të ndryshkur janë.

Se të kërkoja nëpër zemra bosh. Dhe e kuptoja asgjë nuk më josh. E vetme jam. Po, e vetme jam.

Kur unë rënkoja, qeshje si i marrë. E meritoja unë të hiqem zvarrë. Fajtore jam. Po, fajtore jam.

Zoti nuk ma fal. Bota mbi mua ra. Më ike ti, më ikën miqtë. As dritë nuk kam.

Zoti nuk ma fal. T'thirra por zë nuk kam. Lotët mbledhur në dorë. Të ndryshkur janë.

geschreven op 23 april 2021
VRTNU VRTNU VRTNU