Spring naar inhoud
Eén

Windkracht 10-acteurs toen en nu

Deze zomer kan je op VRT NU alle afleveringen van Windkracht 10 nog een keertje bekijken. En je zal er heel wat bekende gezichten zien voorbijkomen.

De reeks dateert alweer uit 1997-1998 en is dus maar liefst 20 jaar oud! Tijd om eens te kijken hoe enkele gezichten van toen er nu uitzien.

Wim Opbrouck speelde navigator Nick "Mercator" Bouvry. Onlangs kon je hem bij ons nog zien in Tytgat Chocolat. Wat een verschil!
Wim Stevens aka Tom uit Thuis speelde medic Dany Nuyts. Het lijkt wel alsof tijd geen vat heeft op hem!
Vic De Wachter kennen we uiteraard allemaal nog als piloot Bob. Dat hij nog altijd even charmant is zagen we toen hij Marcel neerzette in Gevoel voor tumor.
Pol Goossen speelde een bijrolletje in Windkracht 10. Een groot verschil met de leren vest van onze vertrouwde Frank uit Thuis!
Wow, we hadden hem bijna niet herkend, de jonge Jan Van Looveren! Hij speelde medic Wim de reeks. Bij ons kon je hem vorig jaar nog zien in 'Op weg met Jan'.
Jawel hoor, naast Luc in Thuis speelde Mark Willems ook nog andere rollen. In Windkracht 10 was hij de duiker Frans de Gruyter.
Gene Bervoets had als piloot Peter "Ace" Segers een hoofdrol in de reeks. Wat een verschil met de norse inspecteur Wolkers die hij speelde in Tabula rasa.
En dan was er nog de jonge Koen De Bouw aka copiloot Mark Van Houte. Een heel pak minder raar dan onze Professor T.!
geschreven op 08 juli 2018
VRTNU VRTNU VRTNU