Spring naar inhoud

Welkom bij ons, Niels

één

Zonet heeft Niels Destadsbader in het Radio 2-programma De Vijver van Siska bekendgemaakt dat hij opnieuw programma’s gaat maken voor Eén en Radio 2. Daarmee keert hij na zeven jaar terug naar de VRT waar zijn carrière in 2009 startte bij Ketnet.

Destadsbader staat garant voor frisse creativiteit, jong talent en Vlaamse muziek. Zijn engagement bij de publieke omroep kadert in de vernieuwingsoperatie van de VRT-zenders in lijn met de Beheersovereenkomst 2021-2025 tussen de Vlaamse regering en de publieke omroep.

De VRT wil de komende jaren bouwen aan een nieuwe toekomst waar ik me helemaal kan in vinden. De toekomstvisie en het maatschappelijke engagement van de Reyerslaan spreken mij enorm aan. De mensen die hier zitten hebben mij meteen overtuigd met hun enthousiasme en ik wil daar mee mijn schouders onder zetten.

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader
<

De televisieplannen met Niels zijn volop in voorbereiding. De fans kunnen hem tussen kerst en nieuw al horen tijdens de eindejaarslijst op Radio 2.

Niels bij De Vijver van Siska

In 2009 was Niels Destadsbader voor het eerst op televisie te zien als wrapper van Ketnet waar hij live de programma’s aankondigde. Toen al viel hij op als vlotte, guitige presentator met veel talent.

Tegelijk bouwde hij aan zijn muzikale carrière met eigen nummers en een eigen band. Hij kreeg erkenning voor zijn uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis en zijn topprestaties in de Vlaamse Ultratop 50, bij Radio 2 Zomerhit en de MIA’s. In 2019 schreef hij de titelsong van Thuis.

Niels Destadsbader en Regi winnen Radio 2 Zomerhit

Destadsbader speelde ook mee in verschillende televisiereeksen, waaronder Amika (Ketnet) en F.C. De Kampioenen (Eén).

Bij VTM praatte hij programma’s als The Masked Singer en De Gouden Schoen telkens vlot aan elkaar. Dat hij nu terugkeert naar de Reyerslaan, is voor velen misschien een verrassing. Maar voor Destadsbader is dat niet het geval.

Ik heb geweldige jaren gekend bij VTM. Hele mooie kansen gekregen, toffe programma’s gemaakt en mogen samenwerken met erg veel fijne mensen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Maar ik heb hier lang over nagedacht en ik heb heel veel goesting in dit nieuw avontuur.

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader
<

Bij Eén en Radio 2 kijken ze enthousiast uit naar de komst van Niels.

geschreven op 21 augustus 2021
VRTNU VRTNU VRTNU