Spring naar inhoud

Vlaamse zenders steunen 12-12-actie

één

Ook Eén draagt een steentje bij

20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger, bijna anderhalf miljoen kinderen lijden ernstige ondervoeding en zijn in gevaar. Het Consortium 12-12 start morgen 24 maart een spotcampagne die de Vlamingen oproept om te doneren voor noodhulp. Ook Eén gaat met overtuiging in op de vraag van het consortium om deze spot de komende drie weken uit te zenden. Op die manier willen we ons steentje bijdragen tot deze actie.

Reporter Stijn Vercruysse is vanaf vandaag in de Somalische hoofdstad Mogadishu en zal van daar uit plaatsen opzoeken waar de nood het hoogst is. Zowel voor radio, tv als online zal hij verslag uitbrengen: Hoe gaan de Ngo’s te werk om de hongersnood te bestrijden? Waar gaat het geld naartoe? Wat zijn de oorzaken van hongersnood? Wat is de invloed van het klimaat? Bestaat er een oplossing om hongersnood definitief te stoppen? Wat doet ondervoeding met een lichaam?

De sense of urgency is groot. We moeten nú handelen. Dit gaat over kinderen die honger lijden en morgen kunnen sterven als wij niet helpen. Hoe meer mensen we bij ons kunnen bereiken en overtuigen, des te meer mensen we ginder kunnen redden.

Philippe Henon
Philippe Henon
<
geschreven op 24 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU