Spring naar inhoud

Vive Tom op zondag, Alles voor Tom op maandag

één

Afscheid nemen van Tom Boonen

Op zondagavond om 21.15u blikt Karl Vannieuwkerke blikt samen met Eddy Planckaert, Wim Opbrouck, Kevin De Weert en Wilfried de Jong terug op de wielercarrière van Tom Boonen in 'Vive Tom'.

Op maandagavond is er om 22.35u 'Alles voor Tom', een reportage over Tom Boonens laatste wedstrijd Parijs-Roubaix. Met exclusieve beelden van de koers en de voorbereidingen ervan.

Vive Tom

Na Parijs-Roubaix neemt Tom Boonen officieel afscheid neemt van het wielrennen. Een historisch moment dat voor Karl Vannieuwkerke niet ongemerkt mag voorbijgaan. Daarom doopt hij zijn Vive le vélo eenmalig om tot Vive Tom.

In deze live talkshow blikt Karl terug op de goedgevulde carrière van Tom. Dat doet hij samen met Eddy Planckaert, Kevin De Weert (huidig bondscoach, jeugdvriend van Tom en ook acht jaar lang zijn ploegmaat) en koersliefhebbers pur sang Wim Opbrouck en Wilfried de Jong.

Daarnaast is er veel aandacht voor de actualiteit van de dag en kijkt het programma naar de rijke carrière van Tom met reportages over zijn jeugdjaren en zijn doorbraak op het hoogste niveau.

Vive Tom: zondag 9 april om 21.15 uur.

Alles voor Tom

Op maandagavond 10 april zenden we de korte reportage Alles voor Tom uit, een special van Alles voor de koers.

Deze actuele reportage werd gedraaid tijdens Tom Boonens laatste officiële wedstrijd, Parijs-Roubaix, en bevat ook materiaal van de voorbereidingen op de wedstrijd. De filmploeg monteerde tijdens en na de wedstrijd om dit huzarenstukje klaar te krijgen.

Uiteraard is er de focus op Toms prestatie tijdens de wedstrijd, maar ook onder andere ploegleiders Wilfried Peeters en Davide Bramati, manager Patrick Lefevere en renners zoals Niki Terpstra of Iljo Keisse nemen afscheid van hun boegbeeld op hun eigen manier.

Je volgt Tom in aanloop naar zijn laatste wedstrijd en tijdens Parijs-Roubaix. Exclusief materiaal vanuit de volgwagens, de ploegbus en vanop de kasseien tijdens een zenuwslopende wedstrijd en het afscheidsfeest in zijn hotel, waar hij zijn carrière in stijl afrondt.

Alles voor Tom: maandagavond 10 april om 22.35 uur op Eén.

geschreven op 09 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU