Spring naar inhoud

Vier speciale uitzendingen n.a.v. Dag tegen kanker

één

Op donderdag 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Op die dag steekt Vlaanderen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. Ook Eén is solidair: in verschillende programma’s die week staat Eén stil bij de verhalen achter de ziekte en steunen we iedereen die vecht tegen kanker.

Dagelijkse kost

Jeroen Meus komt op tegen kanker met hartverwarmende Dagelijkse kost. Hij concentreert zich een hele week op kankerpatiënten en hun naasten vanuit zijn keuken in Leuven. Elke aflevering begint met een persoonlijke videoboodschap waarin Jeroens gast van de dag vertelt hoe kanker zijn of haar leven getroffen heeft. Op het einde van de uitzending brengt de chef hen een bezoek om het gerecht persoonlijk af te leveren. Een mooi gebaar dat een glimlach op ieders gezicht tovert.

Dagelijkse kost voor Kom op tegen Kanker: van 12 tot en met 16 oktober om 18u15.

Mijn kanker

In deze special volgt reporter Machteld Libert twee jonge mensen wiens leven helemaal overhoop werd gegooid door kanker. Valerie is 29 jaar wanneer ze in september vorig jaar te horen krijgt dat ze een agressieve borstkanker heeft. Plots wordt de pauzeknop ingedrukt in Valeries leven. Een leven vol sociale contacten en ambitie… Machteld volgt Valerie van chemotherapie over amputatie tot bestraling.

Ik wil niet in een onevenwicht zitten, aan de ene kant één borst en aan de andere kant plat, gewoon plat.

Valerie
Valerie
<

Mijn kanker: op woensdag 14 oktober om 21u25 op Eén.

Durf te vragen

In een speciale uitzending van Durf te vragen nodigt Siska Schoeters 7 mensen uit die kanker hebben (gehad): Maja (34), Eric (68), Ona (17), Kris (40), Hada (48), Elly (59) en Joyce (30). Een vraag als: "Heb je wel genoeg gevochten?" of "Hoe voelt dat om je haar te verliezen?" zijn vragen die mensen met kanker regelmatig horen. Maar in de studio blijken er nog veel meer vragen te zijn voor de 7 getuigen. Siska stelt hen alle vragen die we niet altijd durven te stellen, en zij antwoorden eerlijk en openhartig. Dat levert een verrassende, soms geestige, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op.

Durf te vragen: op dinsdag 13 oktober om 20u40.

A day to remember

Na de vele mooie reacties vorig jaar op de special A day to remember, ontvangt Lieve Blancquaert in haar fotostudio opnieuw mensen die een dierbare hebben verloren aan kanker. Zij hebben als het ware 'een afspraak' met hun geliefde. Om de herinnering levendig te houden en om nog eens samen op de foto te gaan, maar ook om hun verhaal te delen met andere mensen en om een boodschap van hoop en levenslust te verspreiden.

Dit programma mogen maken was voor mij opnieuw het bewijs dat veel mensen een grote behoefte hebben om over hun verlies te praten.

Lieve Blancquaert
Lieve Blancquaert
<

A day to remember: op donderdag 15 oktober om 20u40.

geschreven op 29 september 2020
VRTNU VRTNU VRTNU