Spring naar inhoud

Vier de de 80ste verjaardag van Will Tura bij Eén

één

Op zondag 2 augustus 2020 blaast Will Tura 80 kaarsjes uit. Vier de verjaardag van de Vlaamse zanger de hele dag bij Eén en Radio 2.

Tura 80

2 augustus 10.00 - 16.00 uur

Op zondag 2 augustus zet Radio 2 samen met zijn familie, vrienden en vele fans, de jarige Tura in de bloemetjes met verrassende verhalen en gelukwensen. Christel Van Dyck blikt tijdens Tura 80 tussen 10.00 en 13.00 uur samen met Will terug op onvergetelijke momenten uit zijn leven en carrière. Je kan de hele uitzending live volgen in de Radio 2-app en op Eén.

Op donderdag 30 juli kan een select groepje Radio 2-luisteraars binnenlopen tijdens een jamsessie van Will en zijn muzikanten in de Marconistudio op de VRT, een pre-verjaardagsfeest als het ware. Opnames van die avond worden ook uitgezonden (met geluid én beeld in de Radio 2-app) op zondag 2 augustus in de namiddag tussen 13.00 en 16.00 uur en zullen vanaf 2 augustus ook aangeboden worden op VRT NU.

Hoop doet leven

2 augustus 21.05 uur

’s Avonds duik je bij Eén dieper in het leven en de carrière van Will Tura met de documentairefilm Hoop doet leven van Dominique Deruddere. Als keizer van het Vlaamse lied schreef Will Tura geschiedenis: hij liet als eerste Belgische artiest Vorst Nationaal vollopen, scoorde honderd nummer 1-hits, en zijn optreden op de begrafenis van Koning Boudewijn is onvergetelijk. Deze documentairefilm blikt met privé foto-en videomateriaal en archiefbeelden terug op zijn indrukwekkende 63-jarige carrière, van eind de jaren 50 in Vlaanderen tot nu.

geschreven op 29 juli 2020
VRTNU VRTNU VRTNU