Spring naar inhoud

Veldrittoppers strijden in Slag om Balenberg

één

We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk wordt er weer gekoerst. Geen virtueel gedoe, wel voluit koersen op en rond de Balenberg waar Sven Nys zijn cycling centrum heeft. Elf veldrittoppers haalden maar al te graag hun fiets weer van stal om het tegen elkaar op te nemen in de alternatieve wedstrijd Slag om Balenberg.

De veldrijders

Bij de mannen staan Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Thibau Nys en Toon Aerts aan de start. Bij de vrouwen geven Annemarie Worst, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Ellen Van Loy, Denise Betsema en Shirin van Anrooij het beste van zichzelf.

De driekamp

Mathieu van der Poel, Sanne Cant en co dagen elkaar uit in drie verschillende disciplines:

  • Trialparcours: in het bos op de Balenberg moeten de veldrijders zo snel mogelijk een parcours van ongeveer 400 meter afleggen. De snelste rijder ontvangt zes punten.
  • De zandstrook: vanuit stilstand zo ver mogelijk naar boven klauteren in het mulle zand. De eerste krijgt opnieuw zes punten.
  • De tijdrit: een pittige tijdrit vormt de ontknoping van de driekamp op de Balenberg. De crossers worstelen zich door een gevarieerd parcours met balken, een klim en een loopstrook. Alles is nog mogelijk want er worden voor dit onderdeel dubbele punten uitgedeeld.

Wie heerst boven op de berg van Sven Nys en kroont zich tot beste koerser? Je ontdekt het in de Slag om Balenberg, zondag 21 juni om 17u05 op Eén.

geschreven op 21 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU