Spring naar inhoud

U was 10 keer een geweldig publiek

één

10 jaar de MIA's

10 jaar de MIA's dat is ook al 10 jaar lang een fantastisch publiek! En bij deze zetten we ons publiek ook graag even in de bloemetjes.

  1. Willy Sommers bracht in 2011 een medley van zijn beste hits. Het publiek ging uit z’n dak op nummers als ‘Laat de zon in je hart’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Zeven anjers, zeven rozen’. Alle handen gingen de lucht in om enthousiast mee te zwaaien. Er ontstond nog net geen polonaise.
  1. Niet enkel artiesten ontvangen een groot applaus, ook de uitreikers. Toen Bill Barberis vorig jaar de award voor Vlaams Populair kwam uitreiken, moest presentator Tom Lenaerts alles op alles zetten om het publiek te bedaren. Maar wie valt nu niet in zwijm voor zo’n hunk als Bill?
  1. Dat het publiek belangrijk is, dat is vanzelfsprekend. Maar soms is er zelfs een speciale rol voor hen weggelegd. Deze dame werd door Prins Laurent zelf uit het publiek geplukt om aan zijn zijde een award uit te reiken. Wat een eer!
  1. Netsky weet met zijn pompende beats het publiek altijd aan het dansen te krijgen. Ook toen hij samen met Selah Sue een feestje bouwde op het nummer ‘Running Low’. We dachten even dat we op Tomorrowland stonden, maar het waren toch de MIA’s.
  1. Ook Rocco Granata mocht rekenen op een luid publiek bij de uitreiking van zijn 'Lifetime Achievement Award'. “Rocco, Rocco, Rocco, …” scandeerden de aanwezigen en bezorgden hem zeker een ‘buona sera’.
  1. Mediafenomeen Jani Kazaltzis wordt door iedereen graag gezien. Dat was duidelijk te merken toen hij in 2014 een MIA kwam uitreiken en het publiek bijna niet stil te krijgen was. Jani was zo onder de indruk dat hij zijn tekst vergat.
  1. Christoff heeft de beste fans die een zanger zich kan wensen. “Van mij voor jou, is dit applaus” zingt hij dan ook om hen te bedanken. En de fans nemen dat applaus maar al te graag in ontvangst.
  1. Niet enkel blije gebeurtenissen worden door het publiek gevierd op de MIA’s. Zo brachten de aanwezigen met een a capella-versie van ‘Mia’ van Gorki een mooi eerbetoon aan Luc De Vos, een emotioneel moment.
  1. De slimste quizmaster ter wereld, Erik Van Looy, is waanzinnig populair. Bij zijn opkomst als uitreiker ging het dak er bijna af. Gelukkig was Erik, zoals steeds, de kalmte zelve.
  1. Je zou denken dat er ongelukken gebeuren als Nancy uit Thuis op haar brommer door het publiek komt aanrijden. Gelukkig is het MIA-publiek op alles voorbereid!

De feestelijke editie van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari in Paleis 12. Voor alle info en tickets kan je terecht op deze pagina.

geschreven op 31 januari 2017
VRTNU VRTNU VRTNU