Spring naar inhoud

Opnames fictiereeks Tom Waes bijna van start

één

Hij gaat 'Undercover'

Op 6 juni begint Tom Waes in Lommel aan een nieuwe opdracht: de hoofdrol spelen in de nieuwe Eén-reeks Undercover.

De serie, die ten vroegste in het voorjaar van 2019 te zien zal zijn, volgt twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek België-Nederland.

De grote rollen in deze suspenserijke en zwartkomische reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse topacteurs. Het verhaal is losjes geïnspireerd op waargebeurde feiten: namelijk de langstlopende undercoveroperatie uit de Belgisch-Nederlandse geschiedenis.

Het verhaal

Tom Waes speelt de Belgische undercoveragent Bob Lemmens. Samen met agente Kim De Rooy wordt die ingezet om de Nederlandse drugsbaron André te klissen.

Die laatste is schatrijk, maar zit het liefst van al tijdens weekends en vakanties samen met zijn vrouw Danielle in zijn chalet op de volkse camping op een boogscheut van hun megavilla in Lommel. Bob en Kim installeren zich als kamperend echtpaar in een chalet naast André en Danielle. Hun doel: proberen hun vertrouwen te winnen en een vriendschap op te bouwen, om hem zo uiteindelijk te kunnen pakken.

Anna Drijver

Cast

Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en zjn tegenspeelster is de Nederlandse actrice Anna Drijver (Smoorverliefd, Komt een vrouw bij de dokter), die Kim De Rooy speelt. Drugsbaron André wordt gespeeld door Frank Lammers.

Er zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor Katrien De Ruysscher (Stille Waters, Thuis), Manou Kersting (Cordon, Crimi Clowns) en Kevin Janssens (D’Ardennen, Patrouille Linkeroever). Nico Moolenaar (Vermist), Bart Uytdenhouwen (Spitsbroers) en Piet Matthys (Vermist) staan in voor het scenario. Frank Devos (Chaussée d’Amour) en Eshref Reybrouck (Cordon 2, Marsman) regisseren.

geschreven op 17 mei 2017
VRTNU VRTNU VRTNU