Spring naar inhoud

Scrooge, de musical

één

De ‘Scroogical’ is terug! Steracteur Warre Borgmans herneemt zijn glansrol als de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in het familiespektakel Scrooge, de Musical. Na het immense succes van de eerste opvoeringen, brengt Music Hall deze najaarsklassieker met een topcast terug op 3-5 januari 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Music Halls Scrooge, de Musical blijft trouw aan het origineel van Dickens, maar voegt er allerlei nieuwe en prikkelende elementen aan toe. Na de iconische vertolkingen van Patrick Stewart en Michael Caine heeft meesterverteller Warre Borgmans, gevierde Vlaamse theater-, tv- en filmacteur van onder meer Team Spirit en Kulderzipken, de rol van Scrooge fenomenaal de zijne gemaakt.

Het verhaal

Ebenezer Scrooge is een oude bankier die alleen maar om geld geeft. Van vriendschap, liefde en familie wil hij niks weten. Op Kerstavond geeft hij met tegenzin zijn boekhouder Bob Cratchit een dag vrij om Kerstmis te vieren met zijn gezin. Bob wil er zijn voor zijn zieke zoontje Tiny Tim, die alleen met een dure operatie ooit goed zal kunnen lopen. Maar de gierige Scrooge weigert hen te steunen en eist zelfs dat Bob op Tweede kerstdag gewoon weer komt werken.

In zijn chique maar kille huis krijgt Scrooge op kerstavond schrikwekkend bezoek: de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley, die hem waarschuwt voor een rusteloos lot als spook als hij zijn leven niet verandert. Om Scrooge tot inkeer te laten komen, passeren de Geesten van Voorbije Kerstmis (het verleden), Kerstmis Nu (het heden) en Kerstmis Dat Nog Komen Moet (de toekomst). Geestig!

Zal Scrooge voor het te laat is inzien dat het leven niet alleen om geld draait? Wint het goede van het kwade? Scrooge is een verhaal van alle tijden met een belangrijke boodschap over naastenliefde en familie.

Scrooge, van 3 tot 5 januari in Stadsschouwburg Antwerpen

geschreven op 25 oktober 2019
VRTNU VRTNU VRTNU