Spring naar inhoud
Eén

Salamander

In aanloop naar Salamander 2 brengen we dit najaar het eerste seizoen van Salamander weer op het scherm. De topreeks scoorde niet enkel in Vlaanderen, maar had ook een enorm internationaal succes: het eerste seizoen was in meer dan 30 landen te zien, werd als eerste Vlaamse reeks gekocht door Netflix, en krijgt nu ook een pilot remake in Amerika door de grote studio ABC.

In deze spannende fictiereeks worden de kluizen gekraakt van een strategisch gekozen groepje machtshebbers van het land. De hooggeplaatste gedupeerden zwijgen hierover om de vrede te bewaren, maar vooral om hun belangen te bewaken. Maar dat is buiten Paul Gerardi (Filip Peeters) gerekend, een politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt en er meteen zijn tanden in zet.

In wiens opdracht werkten de daders, die geen enkel spoor nalieten? Wie heeft er belang bij om deze hooggeplaatsten in diskrediet te brengen en zo de staat te ontwrichten? Paul Gerardi wil de zaak verder onderzoeken, maar verliest zo zijn job, en zelfs zijn leven staat op het spel. Naast Filip Peeters zijn rollen weggelegd voor onder andere Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen De Bouw, An Miller, Tine Reymer, Lucas Van den Eynde, Mike Verdrengh.

Salamander: later dit najaar op Eén.

geschreven op 16 augustus 2017
VRTNU VRTNU VRTNU