Spring naar inhoud

Opnames 'Het verhaal van Vlaanderen' zijn gestart

één

Vorige week is Tom Waes gestart met de opnames van het nieuwe Het verhaal van Vlaanderen. Hij zoekt in deze documentairereeks - die doorspekt wordt met historische re-enactments - uit wat er zich hier sinds de aankomst van de eerste Homo sapiens heeft afgespeeld, op de 14.000 vierkante kilometer die we vandaag Vlaanderen noemen.

Ik heb net de eerste opnamedagen achter de rug en kan nu al verklappen: wat een geweldige reeks wordt dit.

Tom Waes
Tom Waes
<

Het verhaal van Vlaanderen brengt de geschiedenis tot leven in tien afleveringen die telkens inzoomen op een periode uit de geschiedenis. Die geschiedenis wordt tastbaar gemaakt met historische re-enactments die de kijker meenemen naar het slagveld van de Guldensporenslag, de tijd van de Romeinen of zelfs naar de badkamer van Filips De Goede. Tom dompelt zich helemaal onder in het verleden. Hij gaat ook zelf op onderzoek en praat met historici. Wat zijn op dit moment de laatste historische inzichten? Dankzij innovatieve grafische technieken kunnen we ook een blik werpen op hoe het Vlaanderen van vandaag er vroeger uitzag.

Het verhaal van ons grondgebied is nog nooit eerder op deze manier verteld als in Het verhaal van Vlaanderen. Het programma is mogelijk dankzij unieke samenwerkingen met verschillende partners. Het verhaal van Vlaanderen kwam tot stand met steun van Minister-president Jan Jambon en de Vlaamse regering, met de steun van het VAF/Mediafonds en Screen Flanders, met steun van het stadsmarketingfonds van stad Antwerpen, met dank aan Stad Brugge, met dank aan het Brussels Gewest, en met dank aan de Stad Gent.

Het verhaal van Vlaanderen is ten vroegste eind 2022 te zien op Eén.

geschreven op 22 juli 2021
VRTNU VRTNU VRTNU