Spring naar inhoud

Opnames Black-out op de VRT

één

Martine Tanghe als gastactrice

De crew van de nieuwe reeks Black-out streek neer op de VRT voor opnames. Wij mochten voor jou alvast een kijkje nemen. En Martine Tanghe was gastactrice!

Vorige week en gisteren streek de crew van de nieuwe reeks Black-out neer op de VRT voor opnames. Er werd gefilmd in de ondergrondse gangen naar het parkeergebouw en in de Journaalstudio.

Black-out is een politieke actiethriller over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht dagenlang uit in België. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand (Sara De Roo), de eerste vrouwelijke premier van België, ontvoerd. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden en haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker (Geert Van Rampelberg), teamleider van de dienst antiterrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders.

Politieke actiethriller met pijnlijk realistisch thema

Philippe De Schepper, producer en bedenker van Black-out, vertelt: “Het idee voor de reeks ontstond in 2014, toen de kerncentrale in Doel gesaboteerd werd. Wat als zoiets zou gebeuren in de winter? Wat als het gevolg een black-out is? Als maker is het verbluffend dat nu, vier jaar later, dit onderwerp nog altijd actueel is.”

Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar.

Het Journaal met Martine Tanghe

Vandaag filmde de crew in onze Journaalstudio, met als bijzondere gastactrice Martine Tanghe.

Philippe De Schepper van productiehuis jonnydepony vertelt: “Het is natuurlijk bijzonder fijn om in de echte Journaalstudio met het echte decor te draaien. Met Martine als een baken van vertrouwen. Zowel in het echte leven als in onze reeks is zij toch een houvast voor vele mensen.”

Uitdagingen

Een reeks draaien rond een stroomuitval, welke uitdagingen brengt dat met zich mee?

Philippe De Schepper: “Het is natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het licht. Tijdens een black-out is er erg weinig licht wanneer de zon ondergaat. Maar opnames in het pikkedonker kunnen ook niet. We moesten dus in het scenario creatief omspringen met lichtbronnen als zaklampen en kaarsen. Op openbare plaatsen, zoals in een straat, is het dan weer een ander verhaal. Daar is het dan weer zaak om goede afspraken met een stad te maken zodat we een echte black-out kunnen ensceneren.”

De opnames van Black-out lopen sinds oktober. Met een 70-tal acteurs en tal van locaties is het een uitdagende productie. Er werd twee dagen gedraaid op de VRT, binnenkort strijkt de crew nog neer in het Federaal parlement.

Bekijk alvast enkele beelden:

geschreven op 29 oktober 2018
VRTNU VRTNU VRTNU