Spring naar inhoud

Ontdek de 12 hoogtepunten uit One love Manchester

één

De grootste sterren in een onvergetelijk show

Het benefietconcert One love Manchester was een groot succes. Duizenden mensen ter plaatse en miljoenen via televisie en online genoten van een geweldig optreden van de grootste artiesten van het moment. We zetten de hoogtepunten van de avond op een rijtje.

 1. Marcus Mumford (Mumford & Sons) vraagt bij het begin van de show om een minuut stilte uit respect voor de overledenen. Hij doorbreekt de stilte met een ingetogen versie van Timshel.
 1. Robbie Williams betreedt het podium en begint spontaan zijn nummer 'Strong' te zingen. Hij veranderde voor de gelegenheid de tekst in Manchester, we're strong.
 1. Pharrell Williams bracht Miley Cyrus mee en samen namen ze iedereen op sleeptouw met Happy. Iedereen stond te dansen. Je werd er spontaan vrolijk van.
 1. Where is the love?, dat vroegen de Black eyed peas zich af. Samen met Ariana Grande brachten ze hun monsterhit. Ariana zelf kreeg het even moeilijk.
 1. Een heleboel artiesten konden er niet bij zijn, maar wilden toch hun steun betuigen aan de nabestaanden. Klinkende namen zoals Stevie Wonder en Paul McCartney spraken een boodschap in.
 1. De Parrs Wood High School Choir kreeg de eer om een nummer te brengen met Ariana Grande. Na de aanslagen op 22 mei nam het koor een video op waarin ze My everything van Ariana brachten. Die video ging viraal en daarom werden ze uitgenodigd om te komen zingen. Het werd een emotioneel moment.
 1. Miley Cyrus en Ariana Grande brengen weer wat hoop bij het publiek. Ze brengen een prachtige versie van Don't dream it's over die niemand onberoerd laat.
 1. Katy Perry klonk strijdvaardig. Ze bracht een akoestische versie van Part of me waarbij massaal de handen en vredestekens de lucht in gingen.
 1. Ook Justin Bieber bracht een krachtige akoestische set. Na zijn nummers had hij nog een hoopvolle boodschap voor het publiek. Hij kreeg het moeilijk.
 1. Voor Coldplay aan hun eigen nummers begonnen, brachten ze eerst, samen met Ariana, een bijzondere versie van het Oasis-nummer Don't look back in anger. Een echte meezinger voor het hele publiek.
 1. Liam Gallagher (ex-Oasis) kwam ook het podium op. Na het opzwepende Rock 'n roll star en zijn nieuw nummer Wall of glass, draagde hij Live forever op aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Chris Martin verzorgde de tweede stem.
 1. Ariana en alle artiesten komen nog een keer het podium op om samen met het publiek One last time te zingen. Het perfecte einde van een memorabele avond.
geschreven op 05 juni 2017
VRTNU VRTNU VRTNU