Spring naar inhoud

Nieuw: Twee tinten grijs

één

Jan Van Eyken, gitarist bij De Kreuners, en Pascal Braeckman, de bekendste klankman van België, zijn al jaren goede vrienden. Ze leven en werken tegen 200 km per uur met veel goesting en plezier. Wat als het straks allemaal stopt? Wat als ze, om maar iets te zeggen, binnenkort met pensioen gaan? Wat blijft er dan nog over voor die twee heren die zo hard leven? Het zwarte gat?

In Twee tinten grijs onderzoeken Jan en Pascal hoe het leven eruit kan zien na het pensioen en hoe andere mensen dat aanpakken. Zo hopen ze tijdens hun zoektocht te ontdekken hoe zij later hun tijd zinvol kunnen doorbrengen. Ze worden geregeld met zichzelf geconfronteerd. Af en toe vloeit er een traan, maar er wordt ook ontzettend veel gelachen.

In elke aflevering dompelen ze zich onder in een leefwereld in een leefwereld die niet per se de hunne is: 'Lourdes', 'Dans', 'Minerva', 'Mindfulness', 'Zomerkamp', 'Benidorm', 'Wandelia' en 'Jacht'. Je volgt hen terwijl ze beleven, ondergaan en uitproberen, telkens met een open geest en oprecht benieuwd.

Twee tinten grijs, vanaf dinsdag 28 april om 20u40.

geschreven op 24 maart 2020
VRTNU VRTNU VRTNU