Spring naar inhoud

Nieuw programma Luchthaven 24/7

één

Start opnames nieuw programma Luchthaven 24/7

De luchthaven blijft een wonderlijke plek: een plaats van vertrek of weerzien, waar mensen elkaar in de armen vallen en er altijd magie in de lucht hangt. Ongelofelijk veel mensen werken mee aan die ervaring, en er komt veel meer bij kijken dan wat we zelf zouden kunnen opnoemen. In het nieuwe Luchthaven 24/7 krijgen we een unieke blik achter de schermen van Brussels Airport.

De bedrijvigste luchthaven van Europa

Brussels Airport is niet enkel de grootste luchthaven van ons land, het is ook één van de drukste van Europa. Nu de coronamaatregelen versoepeld werd en niet-essentiële verplaatsingen opnieuw toegelaten zijn, trekt het leven op de luchthaven weer op gang. Luchthaven 24/7 zal deze heropstart documenteren en krijgt de uitzonderlijke kans om camera's op te stellen voor en achter de schermen van de nationale luchthaven.

Van check-in tot de controletoren en de cockpit

Van juli 2020 tot juli 2021 registreren de camera’s verschillende maanden lang het leven en werk van de medewerkers en diensten die de luchthaven zo’n bijzondere plek maken. De camera's leggen alles vast, van landside en airside, van check-in en boarding van de passagiers, tot bagage-afhandelaars en vliegtuigtechnici op de tarmac. In de controletoren skeyes en het APOC, het operationele zenuwcentrum van de luchthaven; op de cargoafdeling, de vrachtafdeling; maar ook in het splinternieuwe Animal Care & Inspections center; bij de medische diensten; de brandweer; en verschillende andere afdelingen van de luchthaven wordt er gefilmd. De reeks neemt de kijker bij verschillende luchtvaartmaatschappijen mee aan boord, tot in de cockpit toe.

Luchthaven 24/7 toont een wereld waar iedereen wel eens is geweest, maar komt op plaatsen waar de passagier soms zelfs het bestaan niet van kent. Een wereld waarin iedereen die er deel van uitmaakt gebeten is door de unieke luchtvaartmicrobe.

geschreven op 30 juni 2020
VRTNU VRTNU VRTNU