Spring naar inhoud

Nieuw op één: Albatros

één

Vanaf woensdag 30 juni

In Albatros gaan tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen. Al snel wordt duidelijk dat de deelnemers niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meeslepen.

Het verhaal

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er al snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot blijkt dat de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze allemaal opkijken, niet te vertrouwen is en een duister geheim met zich mee draagt.

We wilden een reeks maken rond en met 'dikke mensen' en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen.

Wannes Destoop en Dominique Van Malder
Wannes Destoop en Dominique Van Malder
<

Indrukwekkende cast

De makers wisten een indrukwekkende cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Safety First), Benny Claessens (Undercover), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem, De 16), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. De onconventionele coaches van het kamp worden vertolkt door Tom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Beau Séjour, De ideale wereld) en Joris Hessels (Radio Gaga, De weekenden, Gentbrugge).

Albatros, vanaf woensdag 30 juni om 22u15 op Eén en via VRT NU.

geschreven op 28 juni 2021
VRTNU VRTNU VRTNU