Spring naar inhoud

Nieuw later dit najaar

één

Ook deze programma's zie je binnenkort op Eén

Fictie, indringende reportages, reality en een paar truken van de foor. Bij Eén zit je ook dit najaar weer goed.

Als de dijken breken

De nieuwe, epische dramaserie Als de dijken breken vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp. Het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen komen onder water te staan nadat een kustwering bezwijkt tijdens een storm. De inwoners slaan op de vlucht, maar kunnen nergens heen door de chaos die ontstaat. Staan mensen elkaar bij, of willen ze enkel zichzelf redden?

Als de dijken breken is een coproductie met de Nederlandse omroep EO en de regie is in handen van de Vlaamse regisseur Hans Herbots. De reeks kent een topcast van Vlaamse en Nederlandse acteurs, waaronder Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert, Daisy Van Praet, Ingrid De Vos, Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters en Bianca Krijgsman.

Pano

Dit najaar verwelkomen we Pano, met indringende reportages: eigen onderzoek over wat er in de samenleving op dit moment aan de gang is, actuele kwesties die de Vlaming bezighouden, of problemen waarvan hij beter wakker zou liggen. Een gedreven team van reporters brengt alleen de beste nieuwsverhalen, spannend en helder verteld, en gaat op zoek naar antwoorden op prangende vragen.

Alles over de Belgische IS-tak achter de aanslagen in Parijs, op Zaventem en in de Brusselse metro, het ware verhaal van wat antibiotica met je lichaam aanrichten, en de pijnpunten van ons kleuteronderwijs. Het is een greep uit wat de redactie van het nieuwe Pano voor dit najaar op stapel heeft staan.

Truken van de foor

Dit najaar nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen ons dagelijks gedrag onder de loep. Waarom doet het gewoontedier mens telkens weer wat het doet? Met bluf, creativiteit en een zak vol truken van de foor gaan ze aan de slag met de grote en kleine keuzes die we maken. Nemen we wél de trap als we moeten betalen voor de lift? Houden we ons wel aan de snelheidslimieten als we er iets mee kunnen winnen? En eten we gezonder van een geel of groen bord?

Freek en Julie onderzoeken, experimenteren en proberen er op los, met als doel zichzelf, u en de wereld zo veel mogelijk duwtjes in de juiste richting te geven.

Terug naar het overzicht
geschreven op 26 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU