Spring naar inhoud

Nieuw: Is er een dokter in de zaal?

één

Vanaf donderdag 2 mei

Vanaf donderdag 2 mei presenteert Philippe Geubels Is er een dokter in de zaal?, een nieuwe humoristische panelquiz over gezondheid.

Elke dag horen we over de nieuwste superfoods, detox-diëten en andere wonder-middeltjes. Tegelijkertijd krijgen we dagelijks tegenstrijdige berichten over wat nu gezond is en wat niet. Zitten is het nieuwe roken, rood vlees is het nieuwe asbest, en verzadigd vet is het nieuwe plutonium. In Is er een dokter in de zaal? gaat Philippe samen met vier bekende panelgasten en een deskundige huisarts op zoek naar antwoorden.

Philippe Geubels, een wandelende medische encyclopedie als presentator

Veel mensen weten: Philippe Geubels is een vat vol droge humor. Maar weinig mensen weten: Philippe Geubels is een wandelende medische encyclopedie, mede dankzij zijn hypochondrie. Sommige mensen zijn wild van film, Philippes passie is gezondheid. Sommige mensen kennen het script van The godfather van buiten, Philippe kent de volledige bijsluiter van paracetamol van buiten. Het maakt van hem de ideale presentator voor dit programma.

De dokter in de zaal

Omdat het wel degelijk de bedoeling is dat er correcte informatie wordt meegegeven, is er ook effectief een gediplomeerde arts in de zaal. Dit is dokter Sofie Lemmens (°1984). Zij heeft een praktijk in Hove en waakt erover dat er geen fabeltjes worden verteld. Sofie studeerde in 2012 af als huisarts en combineert haar huisartsenpraktijk met een functie als zaalarts op de afdeling Psychogeriatrie (bejaarden met psychiatrische problemen) in Mortsel. Ook thuis is er geen ontsnappen aan de medische wereld: dokter Sofie is getrouwd met een cardioloog. Samen hebben ze drie jonge kinderen.

De panels

Elke week nodigt Philippe vier bekende gasten uit om te kijken wat zij weten over gezondheid. Onder andere Erik Van Looy, Jan Jaap Van Der Wal, Maaike Cafmeyer, Tom Waes, Danira Boukhriss, Alex Agnew, Jens Dendoncker en vele anderen spreiden hun medische kennis - of het gebrek daaraan - tentoon.

Is er een dokter in de zaal?: vanaf 2 mei elke donderdag om 21.30 uur op Eén.

geschreven op 10 december 2018
VRTNU VRTNU VRTNU