Spring naar inhoud

Maak kennis met 'Kinderziekenhuis 24/7'

één

Verhalen in het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth

Op 1 mei starten de opnames van de nieuwe documentairereeks Kinderziekenhuis 24/7. Acht weken lang filmen de makers dag en nacht de jonge patiënten op alle afdelingen van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

Het Kinderziekenhuis van UZ Gent telt 79 bedden. Jaarlijks verblijven gemiddeld 3.000 kinderen minimum één nacht in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er per jaar gemiddeld 8.500 dagopnames en 40.150 consultaties. Het kinderziekenhuis nam zijn intrek in een nieuw gebouw in 2011 en beslaat ongeveer 15.000 m².

Producent Stef Soetewey: We brengen kleine en grote verhalen in beeld met vaste en kleine mobiele camera’s. Met de kleine mobiele camera’s zal ook door de kinderen zelf gefilmd worden. De reeks zal daarnaast ook een beeld schetsen van het bijzonder gemotiveerd medisch team van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, dat dag en nacht klaarstaat om patiëntjes te verzorgen en te behandelen.

Prof. dr. Sabine Van daele, medisch diensthoofd: Kinderziekenhuis 24/7 is voor ons een kans om te tonen welke uitgebreide zorg patiënten en hun familie bij ons krijgen en hoe uiteenlopend ons werk is.

geschreven op 29 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU