Spring naar inhoud

Lieve Blancquaert maakt nieuwe reeks over liefde, relaties en seks

één

Onder de werktitel Let's talk about sex reist Lieve Blancquaert opnieuw de wereld rond. Ze ontdekt hoe de wereld omgaat met liefde, relaties en seks.

Na het succes van Birth day, Wedding day en Last days reist Lieve voor deze nieuwe documentairereeks opnieuw de wereld rond, deze keer om te zien hoe de wereld omgaat met liefde, relaties en seks. Ook deze keer trekt ze eropuit met haar fototoestel.

Ons leven is doordrenkt van seksualiteit, van jongs af aan tot op een gezegende leeftijd. En toch is het onderwerp nog zo vaak taboe. Het houdt iedereen bezig, overal ter wereld, maar het wordt altijd anders ingevuld, afhankelijk van de cultuur waarin we leven. En dat boeit me mateloos. Mijn goesting om met dit onderwerp aan de slag te gaan, is groot.

Lieve Blancquaert
Lieve Blancquaert
<

Lieve toont hoe de wereld seksualiteit beleeft, gaat op zoek naar pakkende verhalen en verrassende leefwerelden, zowel op plekken ver weg, als dicht bij huis.

Zo is in Japan meer dan helft van de jongeren single, wint in Nederland polyamorie aan populariteit, is geld in Nigeria belangrijker dan liefde en vindt men in boeddhistisch Thailand een derde geslacht vanzelfsprekend.

Lieve stuurde ons al enkele kiekjes uit Japan door:

geschreven op 11 oktober 2019
VRTNU VRTNU VRTNU