Spring naar inhoud

Van Gils & gasten

Maandag tot donderdag 22.00

Laura Groeseneken naar het Eurovisiesongfestival!

Groot nieuws vanavond: de jonge, straffe Leuvense zangeres Laura Groeseneken zal België in mei vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon.

Laura bracht meteen al een adembenemend optreden. Met een Engelstalige versie van het winnende nummer van vorig jaar, Amar pelos Dois van Salvador Sobral, toonde ze aan iedereen wat ze in haar mars heeft.

Erg blij dat we dit nieuws nu mogen bekendmaken! Wat een enorme kans om naar het Eurovisiesongfestival te mogen gaan voor België. Heel spannend. En nu kan de volgende stap beginnen: samen met VRT op zoek gaan naar het juiste nummer en een passende act. Ik kijk al uit naar die samenwerking en naar het uiteindelijke resultaat.

Laura Groeseneken
Laura Groeseneken
<

Wie is Laura?

Laura Groeseneken is een jonge singer-songwriter uit Leuven. Geboren in 1990 en al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Aan zijn zijde stond Laura de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano, en schrijft ze zelf nummers. Samen met Alex Callier schreef ze het nummer Gravity voor Hooverphonic. Op dit moment werkt Laura aan haar solo-carriere en schrijft ze onder de naam Sennek aan eigen nummers. Ze geeft ook les als vocal coach in muziekcentrum Het Depot in Leuven. Daarnaast is ze bezig met Belgische mode en houdt ze van Scandinavisch design. Laura werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea.

Het doet deugd dat het Eurovisiesongfestival opnieuw een echt Song-festival geworden is. Een feest van de muziek en van Europa. Ik ben ontzettend blij dat VRT dit jaar alweer een kandidaat stuurt die kan schitteren op de grootste muziekwedstrijd ter wereld. Het is opnieuw: Een Zaak Van Muzikaal Staatsbelang. En met een bruisend talent als Laura gaan we ook dit jaar minstens voor een finaleplaats. En graag meer. Véél meer.

Peter Van de Veire
Peter Van de Veire
<
geschreven op 28 september 2017
VRTNU VRTNU VRTNU